onsdag 10 december 2014

Ljusterapi

Så, nu har jag köpt en ljusterapilampa i hopp om att den har den effekt de säger den ska ha. En ljusterapilampa ska man sitta framför på morgonen/dagen t ex under tiden man äter frukost, läser, arbetar osv. För att få tillräckligt med ljus för dagen. Ljus terapi lampor används främst i de skandinaviska länderna under vinterhalvåret när vi knappt får se den riktiga solen. Lampan har 10 000 Lux (belysningsstyrka). I hemmet har man ca 50-60 Lux, kontor 500-600 och utomhus då solen skiner 90000-100 000 Lux. Många känner sig trötta under vinterhalvåret pga brist på ljus, vilket kan leda till höst/vinterdepression som leder till en sämre livskvalité. 

"Genom att använda en ljusterapilampa på morgonen laddar du ditt batteri inför hela dagen. Med hjälp av ljusterapi ska din hormonbalans påverkas positivt vilket gör att stresshormonet kortisol ökar och att produktionen av melatonin minskar." Källa:ljusterapilampa.se

Ska börja använda den nu varje dag och se om en vecka eller två ifall jag märker någon skillnad. Återkommer senare med min åsikt om dens funktion! Det står att man borde märka skillnad efter 10 dagars användning. Så får se.. 

Inga kommentarer: