söndag 25 januari 2015

The best way to predict your future is to create it!

Here comes.. the news! Jag ska berätta för er, att jag nu sitter i jobbet och försöker hålla ögonen öppna. Men vill ni veta, jag har faktiskt bara 9 nätter kvar här i jobbet! Jag har nämligen ansökt och fått tjänsteledigt!! Jag kommer börja på nytt jobb den 16.2! Var då funderar ni ju såklart nu. Jo, jag blev nämligen erbjuden jobb på en restaurang som öppnar i Jakobstad. Restaurang? undrar ni nu och kliar er i huvudet, Jag som är socionom? Jo men det är så att jag har ju jobbat på 3 olika cafeér/hotel tidigare och jag gillade verkligen att jobba inom den branschen. Så jag tackade mer en Ja till jobberbjudandet! 
Tackade ja till det nya jobbet även pga att min kropp har börjat säga ifrån detta nattarbete, jag har jobbigare för att orka vara vaken under skiftet, och har svårare att somna och sova bra på dagen efter vaknatten. Dessutom har jag börjat få allt svårare att få tillbaka dygnsrytmen sen efter jobbnätterna, som ni kanske märkt i tidigare inlägg. Min kropp återhämtar sig inte lika bra, förståerligt eftersom jag borde få åtminstone 7 timmars sömn och speciellt när jag tränar så att musklerna hinner hämta sig innan ett nytt pass. Annars har jag trivts bra med nattjobbet, har gillat att arbeta några nätter och sen kunnat vara helt ledig 3-5 dagar i streck! Det har varit superskönt. Men då måste man kunna sova på nätterna, annars går man sliten i kropp och knopp vare sig man är mitt i vaknätterna eller har lediga dagar. Det går inte att ha nattjobb för länge i streck, kroppen säger till när det räcker, och det är ju förståerligt eftersom det är meningen vi ska sova på natten. 

Så jag kommer ha tjänsteledigt från mitt nuvarande arbete i 1 år från den 14.2. och ska då testa nya vingar. Dessutom kommer det bli asgrymt eftersom :

1. det är nyöppnat, vilket innebär allt är nytt, inga "såhär har vi alltid gjort å ska alltid göra.." 2. jag känner (nästan) alla i personalen, och de personerna är jag säker på det kommer bli asroligt att jobba med! 3. jag får börja jobba på dagen!!!(=jag får sova ..varje natt! fatta, dygnsrytmen here i come!) 4. jag får utöva min kreativa sida mer och utvecklas mer. 5. det är nära till jobbet 6. jag får börja fixa till mig och dra på mig riktiga arbetskläder 7. jag får arbetskompisar som jag arbetar på samma gång med! (jag behöver inte sitta ensam i jobbet mera!) ... jaa det finns nog en helmassa tankar jag har nu men spännande kommer det definitivt bli! 

Mycket nytt och mycke förändringar i livet just nu, men hej vem säger att man måste rulla på med samma sak dag ut och dag in? Nej lev i nuet, gör sånt som Du gillar och mår bra av ! :)

2 kommentarer:

Nina sa...

Oj va kul! Roligt med variation :) får man fråga hurdan restaurang det blir, eller är det ännu hemligt?

Sabina sa...

Taack ja superroligt!! :) Det är en pizza-restaurang med bakad pizza på ett nytt sätt, gräddbottenpizzor, resturangen kommer både ha lunch och kvällsöppet. :)