tisdag 24 februari 2015

Disktrasa och billiga kosttillskott

Hejdär söta gräddtårtor! Hoppas ni mår bra och har fått en bra början på veckan!
Idag var jag ledig från jobbet eftersom jag ska jobba på lördag. Ingen morgoncardio hade jag heller, så tog sovmorgon till 8 och åt långfrulle. Åkte sedan till min mommos och moffas och storstädade hela huset. Dammsugaren i högsta hugg, mattor ut, köksskåp skurade, wc-, duschskåp och golv tvättade och dammet bort.. efter 2,5h var jag färdig och drack sedan en kopp riktigt svartsvart kaffe med moffa. Rent blev huset och trött blev jag ;) 

Har också idag inhandlat grejs till kosttillskott-förrådet från Hälsoboden, de har nämligen flyttrea så vad var inte bättre än att köpa vitaminer och matspjälkningsenzym-tabletter för 1€ per ask! Wöhööu.. stod och fnissade för mig själv för jag var så lycklig att få köpa så billigt kosttillskott när ord. priset var 20-36€ st. 

Nåja nu ligger en matlåda nere i magen och myser och jag tror jag ska slappa på soffan tills min kille kommer hem från jobbet. Senare ikväll blir det ett axel och bröstpass! Laddad och redo, förkylningen är så gott som borta!! Ou yeee happy dayyyy! 
Veckoformen känns bra och vikten hade gått ner -0,6kg sedan förra måndagen, vilket jag tycker var ett helt bra resultat med tanke på förra veckans dåliga pass. Nu kör vi vidare, energin är tillbaka! :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Aaaaaavis! Du kommer ta dig långt i tävlingen :) till en fråga, har börjar få synliga celluliter då jag spänner rövmusklerna. Kan man träna bort detta eller är dom där för att stanna? :/

Anonym sa...

Va allting slut på hälsoboden? :) menat mig dit och shoppa men har inte kommit mig iväg än.

Sabina sa...

Tusen tack Anonym 1, så glad jag blir! :) Celluliter har de flesta kvinnor, det är ju underhudsfett som klumpat ihop sig. Jag har oxo celluliter. Självklart hjälper det ju att träna för att minska celluliterna på låren och rumpan, och jag skulle föredra att både träna styrketräning med även plyometrisk träning (där man hoppar mycket, t.ex höga knäböjshopp, smala knäböjshopp, hoppa utfall, box-jump, pop squats, burpees, etc.. ). Varierad träning för att få igång blodcirkulationen och aktivera alla muskelfibrer i rumpa och lår! :)

Sabina sa...

Anonym 2, Nej allt var inte slut där och hon sätter säkert mer på rea vartefter.. nu hade hon mycket på -20-50% men även riktigt låga priser på varor hon hade några kvar av eller snart utgående datum. Men det lönar sig nog att ta sig en titt dit! :)

Anonym sa...

Alltså ja har ett stort problem..(I-landsproblem varning) Ja hadd förr D-kupa men sen gick jag ner några kilon ofrivillitt.. o det var inte mycket som lämna kvar.. Nå min pojkvän sa att ja sku börja "bänkpressa" vilket va bra att han sa för då fick jag upp ögonen för styrketräning. Idag tränar jag 3-5 pass i veckan. (Självklart alla muskelgrupper, int bara bröstmusklerna) Och joo va händer? Di blir bara slappare me tiden.. Ni som tränar sådär hårt samt äter sådär lite, hur gör ni för att int brösten ska försvinna? Eller är det bara att ta den biverkningen me träning o fara o fix sillisar?
Och så undrar jag hur mycket ska man äta när man vill bygga muskler? Vet att det är individuellt men på ett ungefär.. hur många kalorier åt du och hur var de uppdelade?
Superbra blogg har du o fin form. Lycka till i tävlingen!

Sabina sa...

Hej på dig! Och tusen tack för din kommentar! :)
Duktigt att styrketräna 3-5 gånger i veckan! Jo tyvärr är det så att brösten blir allt mindre i o m träning (både cardio och styrketräning), bröstmusklerna blir större av träningen men där det finns mest fett på kroppen såsom ofta på rumpan, låren och brösten så börjar det försvinna först. (magen är ju ofta ett problemområde men där åker det inte i första taget bort). Tillbaka till brösten, så jo det är ju därför många fitnessatleter (som strävar till att få en symmetrisk kropp) gör silikonbröst eftersom de egna brösten försvunnit. Mina bröst har blivit mycket mindre sedan offseason, vilket jag märker tydligt på träningsbhar och bhn.
Fett från rumpan försvinner ju oxo men rumpmuklerna är såpass stora muskler så när man tränar rumpan och benen växer dem och fettet blir mindre, vilket kan göra att man tycker sig ha "lika" stor rumpa men den innehåller annat material ;) Brösten går ju däremot inte att träna så stora så att de "liknar" bröst med fett, de blir mer som männens bröst.
För att bygga muskler ska man ligga på ett kaloriöverskott (dvs mer en du förbrukar), eftersom kroppen tar energi från maten först till livsnödvändiga saker för att överleva, och ifall det finns överskott låter kroppen musklerna byggas större av överskottet.
Alla behöver olika mycket kcal, eftersom det beror på längd, nuvarande vikt, muskler och ämnesomsättning och hur många pass man kör. Men ofta görs felet att man äter för lite för man är rädd för att gå upp, vilket man gör (går upp) om man bygger eftersom muskler väger mer en fett men är mindre i volym och därför ser en vältränad kropp ofta "lättare" ut än en icke tränad men kan dock väga mer.
Kan tyvärr inte säga vad jag låg på eftersom jag inte vet, men åt en stor frukost (t ex 50 gram havregryn,1 helt ägg och 3 äggvitor och banan ofta), sedan 4 riktiga mål mat (ris,pasta,fullkornstortilla,batat med kyckling,tonfisk,lax,nötkött och grönsaker), och till kvällen t ex kvarg,banan, bär och nötter. Och direkt efter träningen se till att få i dig snabba kolhydrater och protein. Och var inte rädd för nyttiga fetter såsom olivolja, avocado, nötter, kokosolja, macadamiaolja osv). Jag äter från ALLA källor till ALLA mål, 6 gånger om dagen. Och även en fuskdag där jag äter vad jag vill, för att boosta ämnesomsättningen och även för det mentala för att orka följa kostschemat hela veckan. :)
Hoppas du fick ut något av detta svar! Lycka till med träningen! :)