tisdag 3 mars 2015

Love this life!

Tisdagen är kommen och idag är jag ledig från jobbet! Ska jobba onsdag till söndag och sen ledig en dag och så jobb i 6 dagar. Så ska verkligen njuta av denhär lediga dagen! 
Ingen morgoncardio idag så tog sovmorgon och lååååångfrulle.. njöt av gröten så länge att jag fick värma den på nytt haha. Ville lixom den aldrig skulle ta slut. Under frukosten satt jag och funderade hur mycket jag verkligen gillar denhär livsstilen, det är som ett ända stort äventyr som tar en framåt varje dag. Man måste kämpa men ser resultat därefter också vilket gör mödan värd! När man ser det går framåt fylls man av glädje och energi och vill bara köra hårdare! Det är flera gånger jag tränat färdigt mitt pass men har sån energi och lyckorus i kroppen att jag skulle ha lust att köra flera set och övningar och bara gå löös på alla vikter. Men, håller mig strikt till schemat eftersom jag litar på min coach, och börjar man trixa med schemat fungerar det schema man har kanske inte lika optimalt. 

Och nej vet ni, inatt drömde jag att jag stod på scen och tävlade, det var förskräckliga sjukhuslampor som lös på scen, några enstaka okoncentrerade högljudda personer i publiken och jag hade bikiniunderdelen på men med en huppari?! Där stod jag och poserade och så sa de mittiallt att vi inte ännu börjat, att jag kommit en dag för tidigt! haha börjar jag vara nervös undermedvetet nu oxo. Ja, så har jag oxo drömt om mat och första tanken imårse var vad jag ska äta denna veckas refeedday, och det är bara tisdagsmorgon... 

Denhär veckan ska min tränare Sara Back tävla i Arnold sports festival! Tror stenhårt på henne! Och beundrar så hennes sätt att behålla lugnet men utstråla energi, positivism och fokus! Ah, skulle vara så underbart kul att få se tävlingarna live! Nå, om mindre än 7 veckor får jag se på några teammates då de tävlar och sen är det min tur! :) 
Ikväll står ett axel och bröstpass på schemat, samt 30 minuter cardio- väntar redan på att få åka till gymmet och få pump!! :D

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag förstår om du inte vill svara på denna intima fråga men jag är nyfiken på hur den kvinnliga kroppen fungerar när underhudsfettet minskar. Försvinner mensen, oroar det dig, eller fungerar det ännu "som normalt"? Hur tänker du kring de här aspekterna?

En grym form har du i alla fall! :)

Sabina sa...

Hej på dig och tack för din kommentar! :)

Ja när underhudsfettet minskar och en kvinnlig athlet får mindre fett% än vad som räknas som normalt och hälsosamt påverkar mensen väldigt individuellt. Jag vet en del som har mens oavsett om de är på offseason eller deff, och för en del upphör mensen under deffen (som vanligtvis vara ca 3 månader) men får sedan tillbaka mensen när man börjat gå upp i fettprocent tillbaka. Och därav tycker jag det är väldigt viktigt för var och en som tränar hårt och går på deff, att lyssna på kroppen och se varningssignaler. Jag tror inte det är speciellt farligt att vara utan mens i nån månad, men har mensen upphört under deffen och inte sedan kommer tillbaka tycker jag att man ska ta det på allvar. Och att alla som deffar förstår att man SKA gå upp i fettprocent igen efter tävling osv.., fast det handlar ju om en helt annan sak, så jag ska inte gå in om det destomer nu för då blir det en hel essä. :)
Nu är det väldigt svårt för mig att säga hur min kropp reagerar på just denhär frågan.. eftersom jag ätit p-piller förut men slutade för ca 2 år sedan, och har sedan dess bara haft kanske 2 gånger mens under de senaste två åren. Så min uteblivna mens beror på att jag ätit p-piller förut. Så jag har ingen mens nu heller nej. Har varit på undersökningar och alla mina hormonnivåer o dyl är normala, så det är bara de onödiga pillren man åt förut som orsakat att min mens inte vill komma tillbaka. (SÅ obs till alla er som läser denna kommentar, jag rekommenderar er att sluta äta p-piller och ifall ni inte äter: börja aldrig!).

Anonym sa...

Tycker alltid det känns jobbigt när folk avråder andra från att börja äta p-piller är ber dom som gör det att sluta. Folk skriver mycket om hur farligt det är och hur hela deras liv blev förstört av olika p-piller. Jag äter nämligen dom för att jag är så illa tvungen. Äter det mot en sjukdom som kan orsaka livmoderhalscancer så det är en livslång behandling med hormoner och slutar jag så är risken för cancer stor. Det finns tydligen inget annat man kan göra när man har sjukdomen men har flera gånger varit nära på att sluta äta "medicinen" ändå pga. allt dåligt folk skriver om att få i sig extra hormoner. Själv mår jag inte på något sätt dåligt alls av p-piller, snarare tvärtom. Inget illa menat emot att du avråder folk från att äta dom. För är man inte tvungen så tycker jag inte heller att man ska göra det. Tänkte bara nämna dethär då det är så många som inte alls verkar ha hört om att en ganska stor procent av alla kvinnor har denhär sjukdomen och är då illa tvugna att äta p-piller som medicin.

Anonym sa...

TACK Sabina för att do varna om p-piller!

Sabina sa...

Hej! Väldigt ledsamt att höra att du lider av det!:/ jag förstår precis hur du menar. P-piller har ju absolut sina fördelar oxo som till t ex kvinnor i din situation, och ppiller kan ju oxo underlätta för de kvinnor som lider av fruktansvärda menssmärtor eller humörsvängningar. Så förstår de som är mer eller mindre tvugna att äta dem eftersom de kan hjälpa. Men avråder däremot de kvinnor/flickor som äter pillrena bara för att kunna ha oskyddat sex eftersom det kan ge så dåliga bieffekter i ett senare skede då man slutat,som t e x för mig. Hursomhelst ville jag bara dela med mig av min negativa sida av ppiller-användningen, det är ju sen upp till var och en att göra hur de vill. :)