söndag 26 april 2015

Tävlingshelgen

Såjaa.. här kommer en sammanfattning av tävlingshelgen! :)

Jag och Emilia flög till Helsingfors tidigt på fredagsmorgonen och åkte direkt till hotellet. Vi slappade i lobbyn, åt frukost och väntade på att få vårt rum. Mot eftermiddagen mötte vi upp Sara, Camilla och Robert och åkte till Kulturhuset för inregistrering. Där mätte de oss, granskade våra bikinis och skor. De blev godkända och det var bara att återvända till hotellet för att påbörja måla första lagret färg. Vilken upplevelse att lägga på färgen! Sara hjälpte oss med det. Där stod några av oss från teamet i Emilias och mitt hotellrum, spritt språngande nakna och målade varandra likt konstverk. Men inget genant med det, vi var ju alla lika nakna ;)
Kände oss smått kladdiga och smutsiga efter första varvet, men wow vad kul det var att bli bruuuun!
Inga underkläder på för att undvika märken. Bara en lös tröja. Efteråt låg vi i sängen och käkade våra mål och kollade tv och började bli lite nervösa.
På lördagen började vi med frukost med de andra från teamet. Ingen hotellfrukost för oss men kaffe fick vi ju åtminstone från hotellfrukost-buffen. På dagen åkte vi till Kulturhuset för att heja på våra teamvänner Niina, Daniela och Janita som tävlade i Bikini fitness i Juniorklassen. Niina tog hem en välförtjänt andra plats och Janita tog hem guldet! Wow alltså! Man blev rörd till tårar när de fick sitt pris! Så underbart! Efteråt åkte vi tillbaka till hotellet och lag på några lager färg till. Resten av dagen var det bar att gå runt i hotellrummet med lösa kläder, äta massa kolhydrater och börja planera sminkningen och se till så att allt var på sin plats inför vår stora dag.
På söndagen (tävlingsdagen) steg vi upp lite innan 7 och Sara kom och kollade vår form och berättade hur vi sätter upp dagen med mat osv. Sen påbörjade vi sminkningen och fixande av håret samt lag på det sista lagret färg. Sist och slutligen drog vi på oss våra fina bikinisar!!
Kände oss finaste vi gjort någonsin!! Som prinsessor!! Så himla härligt så det är obeskrivligt! Energin, glädjen och fokus på topp!
Här står vi backstage och väntar på vår tur att få stiga upp på scen. Emilia, jag och Victoria! :)
Jag tävlade mot 22 andra atleter, så vi gick upp alla samtidigt och domarna jämförde oss och sen gick vi backstage för att invänta resultat om vilka 15 som sluppit vidare. Jag var en av dem, så då firade jag med Sara och Camillas Oreo kaka!! :D Himmelskt gott men var så upp i varv så slängde i mig den och hann kanske inte njuta fullt ut innan det var min tur att stiga upp på scen igen med de andra 14 atleterna.
Domarna jämförde oss 15 atleter och vi gick sedan tillbaka backstage för att invänta det mest spännande resultatet.. vilka 6 som sluppit till FINAL. Jag var en av dem och visste inte vart jag skulle ta vägen! Blev så oerhört lycklig och kände mig redan då som en vinnare! Emilia fick just innan veta att hon också sluppit vidare till Final, så vi kunde inte vara gladare och lyckligare!!
Vi åt naturgodis mellan varven, kollade sminkningen och väntade på att få gå upp och göra vår T-walk! 
När vi gått vår T-walk jämfördes vi på scen och sen tillbaka backstage. Och därefter var det prisutdelning! :)

Här med bästa coach Sara! Så oerhört tacksam för att få vara en del av Team trifinity! 

Suddig med glad bild av vårt team (inte alla med på bild).
Efter tävlingen firade vi med hotell-smörgåsar, oreokaka och champagne innan vi körde hemåt. Stannade och åt hamburgarmåltid i Tammerfors och tuggade konfekt och makuuni hela vägen hem till Larsmo! :P huh. Vilken helg! Obeskrivligt kul och lärorik!! 

Uppdaterar mer tankar och bilder inom snar framtid! :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis. Du har säkert fått höra det tillräckligt, men du skall vara mycket stolt över din prestation. Jag gjorde en kommentar på ditt inlägg 12 dagar, and feeling great. Du har säkert inte sätt den. Vore tacksam om du skulle kunna ge lite tips. Tack och hoppas det går lika bra för dig i fortsättningen

Sabina sa...

Tusen tack snälla du! :)
Jo hade sett din kommentar men inte hunnit svara på den bara :)
Hur mycket kolhydrater man behöver är väldigt individuellt, beror på hur lång man är, hur mycket muskler och fett man ligger på och även hur många- och vilken sorts träning man utför. Men gemensamt för alla är att vi alla behöver kolhydrater för att orka träna och kunna bygga muskler. Bra kolhydratskällor är t.ex havregrynsgröt till morgonen och t e x även som mål innan ett träningspass. Fullkorns och vitt ris, potatis, fullkornspasta, batat, majstortilla och banan för att nämna några. Fördela kosten så att varje mål innehåller kolhydrater, och en riktlinje kan vara att äta 1-2 dl (torr havregryn), ris/pasta 1-2 dl och 1-2 potatisar/batat med då förstås protein från kyckling/fisk/kalkon/kött. Försök att dela upp kosten så att du äter med cirka 2,5-3 h mellanrum genom hela dagen. Försök att undvika bröd, mysli, och sockerfällor som såser, ketchup och liknande saker som inte mättar på något sätt men ökar kcal intaget väldigt mycket.
Men som sagt, det beror helt på hur din form är nu och hur du tränar? :)

Anonym sa...

Tack för besväret. Men undrar ennu om det är en myt eller sanning att man inte skall äta så mycket kolhydrater på kvällen om man vill förbränna fett under nattfastan. Eller kan man bra äta en ordentlig portion havregrynsgröt till kvällsmat ? dethär var sista frågan ;)

Anonym sa...

Har också några frågor :D var hittar man majstortilla och hur är det med fullkornstortilla? Tänkte eftersom man kan äta fullkornsris och fullkornspasta under diet :) och fullkorns/rågbröd/GI-bröd då? Sen undrar jag också över det med om det är riktigt dåligt att äta precis innan man går och lägger sig. Då jag lägger mig så pass sent att magen skriker av hunger om jag inte får i mig nåt. Brukar bli typ en burk kvarg/gröt. Och sen om man gör egen hemmagjord musli utan socker på typ havregryn, olika frön och kanske lite torkad frukt/nötter och sen slänger en matsked honung i när man äter.. Det kan väl ändå inte vara helt dåligt under diet? Samma sak om man gör en egen sås till t.ex pasta gjord på turkisk yoghurt med lite kryddor? Sista frågan är om du rekommenderar att man dricker bara 1 proteinshake under dagen när man styrketränar eller borde man dricka 2-3 om man annars inte alls får i sig tillräckligt med protein via kosten? Tänkte då dom ju också innehåller en del kalorier och jag försöker samtidigt gå ner lite i fettprocent. Sorry fr mycket frågor, svara bara på det du orkar.. Kan ju alltid googla också :)

Sabina sa...

Svar om kolhydrater:
Jag måste säga att jag inte vet om detdär med kolhydrater till kvällsmat är myt eller inte, men min personliga tanke där är att det är en myt. Åtminstone har jag alltid haft kolhydrater även till mitt sista mål för dagen, som jag ofta äter strax innan jag går och lägger mej (ca.22-24 tiden). Och kan inte säga att det skulle ha påverkat min fettförbränning sämre. Dock skulle jag rekommendera att du äter ett mål som både innehåller kolhydrater och ordentligt med protein, (sista målet), eftersom protein bryts ner långsamt och du hålls längre mätt än om du bara äter t ex gröt. Så t.ex riskakor med kyckling/kalkon, eller kvarg/grynost med bär/frukt, eller proteinplättar (ägg+banan). Jag skulle satsa att inta gröten på morgonen, före eller/och efter träningen eftersom kroppen tar snabbt upp havregrynsgröten och ger dej bra energi för att göra något aktivt. :)

Sabina sa...

Vid citymarket och halpahallli säljer de åtminstone majstortillas, vid prisma har jag inte sett dem. Fullkornstortilla är ett bra val oxo, det är vetetortillorna som man kan skippa! :)
Fullkornsbröd/rågbröd och GI bröd är oxo bra energikällor som innehåller bra med kolhydrater,protein och fibrer som gör att vi känner oss mättare.
Jag brukar alltid försöka inta mitt sista mål ganska strax innan jag lägger mej eftersom annars skriker magen och man får en dålig nattsömn. Så en burk kvarg/grynost+frukt, en proteinsmoothie eller liknande tycker jag är ett bra alternativ att inta innan läggdags. Det är ju godis/chips och skräp som innehåller skyhöga kcal som man ofta intar innan läggdags som gör att man går upp i vikt. Men intar man bra mat och i måttlig mängd skulle jag nog säga att man inte går upp. Äter man för lite eller för oregelbundet går man däremot upp eftersom kroppen inte hittar rytmen, och vet inte då ifall kroppen ska "spara" på kcal då den inte vet när den får mat nästa gång.

Egengjord mysli är ju ett väldigt bra alternativ! Där får du ju i dig bra kolhydrater, nyttiga fetter från nötter och frön. Har själv haft sockerfri mysli på mitt schema och egengjord är nog ett ännu bättre alternativ skulle jag säga.
Egengjorda såser är alltid mycket bättre än köpta, eftersom de köpta innehåller massa dolt socker. Samma gäller kryddmixer och dipmixer, alltid bättre att blanda egna kryddmixer eftersom man slipper sockret. (kolla t ex på taco kryddmixen bara hur mycket socker som de innehåller.. dock farligt goda :P ) Dessutom kan man ju använda sig av Light Soja sås som smaksättare, sockerfri ketchup eller osockrad tomatkross. Man får gå och jämföra lite innehållsförteckningar innan man börjar lära sig vilka som innehåller sockerfällor.
Om du äter 4-7 mål om dagen och de flesta (helst alla) innehåller 15-20gram protein per portion så tycker jag inte man behöver inta flera shaker på en dag. En kycklingbröstfile innehåller ca 20gram protein.
Och, proteinshaker som man blandar själv av proteinpulver t ex one whey, whey-80 elr liknande är oxo bättre innehåll än t ex gainomax och andra proteinshakes! :) Hoppas du fick ut något av mitt svammel! ;)

Anonym sa...

Tuusen tack för att du tog dig tid att svara :D