måndag 6 april 2015

2 weeks out!

Godag! Vaknade utvilad imårse och kände mig redo för en ny vecka! Gårkvällen blev dock inte det soffhäng jag hade planerat in för jag fick nån kick och ville baka bröd till Viktor, och när jag höll på baka droppade hans bror med familj in hit på kaffe och därefter droppade även min pappa och hans sambo hit en sväng. Så en kaffesöndag kan man ju kalla det. Brödet blev superbra (enligt Viktor) och det doftade såå härligt i huset så är taggad att baka mera idag! Varifrån kommer energin? haha.

Körde igenom morgoncardion och åt sedan frulle med min kille i lugn och ro. Sen dealade vi så att han åkte och tvättade min bil och jag lagar mat åt honom för 3 dagar, tyckte det var en bra deal! ;) Han gillar inte att koka mat och jag tycker det finns roligare saker att göra en att skura upp bilen. Så nu har jag foodpreppat färdigt för mig för 4 dagar och för viktor i 3 dagar. 
När jag höll på foodpreppa åt mig kom jag att tänka på att det är så många, och så vanligt att folk tror man "svälter" sig när man går på diet och att man äter alldeeeeles för lite. Jag kan ju lätt konstatera att jag äter mer och mer ofta nu än innan jag gick efter kostschema. Det är det som är så häftigt, det handlar inte om att äta mindre, det handlar om att äta rätt! Jag är två veckor från tävling nu och äter 5 varmmål om dagen samt två mål bestående av gröt, ägg och bär. aldrig att jag förut skulle ha ätit 7 gånger om dagen! 
Viktor tycker jag sitter vid matbordet mest hela tiden ;) Dessutom fascineras jag så av min kropp också, jag tightar till fettmässigt för varje dag och muskelmassan hålls kvar, vi har minskat på cardion, och går ändå inte upp i vikt. Och jag har kolhydrater till 6/7 mål som jag äter så jag kan inte klaga. Många tror Bikini fitness atleter äter som små musar och inte har kolhydrater på schemat men där kan jag ju tala om för er att jag äter vitt ris, potatis, riskakor, havregryn, tortilla osv varje dag. Men var och en med sitt.,alla är olika och behöver olika kostscheman såklart. Men jag kör mitt race och trivs så himla bra i min egen kropp och mitt välmående! :) 

Nu tror jag att jag ska börja kolla igenom packningslistan för tävlingen, kan lixom inte låta bli.. det är ju sååå nära nu! :D
Ha en fin dag kära läsare! :) 

4 kommentarer:

Johanna B sa...

Hej! Vet att era kostscheman är hemliga men hur mkt potatis-ris-havregryn äter du per gång? Hur har det ändrats längs med dieten? Vad har du ätit som mest-minst? Försöker fixa en egen kostplan men är rädd jag just gör fel med att äta på tok för lite av just kolhydrater. Hur ska jag tänka? Vad är en bra diet, hur många kalorier och hur ska fördelningen vara? om man är ca 165cm lång och vill tappa lite extra trivselkilon?

Sabina sa...

Hej Johanna och tack för din kommentar! :) Storleken på alla mål och näringskällor justerar coachen lite nu som då beroende på hur formen och vikten är. Men i genomsnitt 1 dl torrt havregryn och kolhydratskällor allt mellan 100-200 per mål. Vad jag har ätit som mest? Ja, det är så mycket att jag helst sluppit tynga i mig all mat haha.. och så har jag haft perioder då jag förbrukat mer och därmed blivit hungrigare. Men har under all tid som trifinity-atlet haft 5-7 mål om dagen.
Låter ju jättekul ifall du vill fixa en kostplan till dig, men att göra det själv utan "mera kunskap" blir lätt fel och därför rekommenderar jag dig att köpa ett schema av en coach som sätter upp en plan för just ditt behov/mål. Alla är så olika, det beror på hur lång man är, väger, tränar, t o m arbetar med påverkar hur mycket du behöver få i dig.
Hur du ska tänka? Ja det finns ju massa olika "dieter" men jag tror mest på den vanliga dieten där man äter av alla källor (kolhydrater, fett och protein), eftersom en sån diet orkar man hålla hela tiden eftersom man utesluter inget. Utesluter man t ex kolhydrater helt är det ju väldigt stor risk för att man i något skede börjar äta kolhydrater igen och det blir en chock för kroppen och man går upp i vikt igen. Fördelningen beror helt på hur din kropps sammansättning är men nått mot 30%fett, 30%protein och 40 % kolhydrater är ju en linje man kan gå efter. Men där beror det ju som sagt helt på vilket mål man har och i vilket stadie man är just nu. Själv skulle jag inte klara av att sätta upp ett kostschema till mig själv, inte ens fastän jag gått efter en plan nu i 9 månader. Jag fascineras ännu över hur kroppen svarar olika bara för att man justerar lite på schemat. Och där är det lika individuellt, vissa behöver mer kolhydrater och kan ändå gå ner snabbt i vikt och andra kanske måste köra mindre kolhydrater och mycket fett. Det är något som tar tid att se hur ens kropp fungerar och därför är det så bra med en coach som vet. :)
Vet inte om du fick ut något av mitt svar men mer en så kan jag nog inte hjälpa dig eftersom jag inte är någon kostrådgivare och inte vet mer om dig. :) Lycka till iallafall! :)

Anonym sa...

Hej! Har läst din blogg nu i några år och jag är verkligen imponerad. Imponerad av hur du orkar hålla dig motiverad och verkligen jobba mot ett mål. Så jag önskar dig stort lycka till i tävlingen :)

Sabina sa...

Ååhhh tuuusen tusen tack!!! Vad glad jag blir!! :D