onsdag 3 juni 2015

Let´s do it!

Hej där! Redan onsdag! Snart helg igen.. dock jobb för min del som vanligt. Idag hade jag morgonskifte i arbetet och efteråt kaffade jag med Linda och snackade lite om tävlingar som är på kommande, kosten och träningen. 

I måndags började jag följa mitt kostschema till punkt och pricka! Nu ska vi se vart det tar mig. Har ju ätit min egen mat nu i 4 veckor och skulle nog gärna ha fortsatt med friheten, men eftersom tävlingen närmar sig så är det bra att följa kostschemat helt nu så får vi se hur min kropp svarar på det. Ska ännu gå upp lite i vikt och bygga på i några veckor innan dieten kör igång. Dock känns det som att min ämnesomsättning är rejält igång eftersom jag har ett offseason-kostprogram nu men det känns som om jag skulle kunna äta det dubbla! ;) Denna tös blir sällan mätt.. undrar om min mage har något botten alls? 

Ikväll körde jag och Emilia ett benpass.. kände mig lite trög på dagen men efter att ha klunkar i mig kaffe och aminosyror och började på så resulterade det i ett suveränt pass! Svetten sprutade, pulsen på max och benen darrade. Alltid lika härlig känsla när man uppnår det! Efteråt åt vi vår post workout meal i friska luften, innan jag körde hem för maten som väntade på mig. 
Nått mycket mer häftigt har jag inte på hjärtat, men släng in en kommentar om det är något ni vill läsa mer om här i bloggen eller undrar? :) 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni några planer för förlovning och bröllop?!

Sabina sa...

nej vi har inte det, satsar på att få färdigt allt på gården och huset osv för tillfället. Och så har vi ju bara varit tillsammans i 2,5 år nu så vi har ingen brådska :)

Anonym sa...

Hej!

Har fått erbjudande om nattjobb nu i sommar men är lite fundersam. Såg att du slutade på ditt, kan du berätta lite mer varför och vad du tyckte om nattjobb?

Sabina sa...

Hej! Roligt du fått ett jobberbjudande! Jag jobbade som nattvakt i 1 år, trivdes jättebra och det var skönt att ha 3-4 nätter och sen cirka 5 dagar ledigt. Man hann glömma bort att man jobbade mellan varven, dock hann man ju inte med så mycket annat i livet under de dygn man jobbade. De första 7 månaderna gick jättebra, det gick bra att vara vaken under nätterna och jag fick ca 6h sömn sedan när jag kom hem. Men orsaken till varför jag slutade var för att jag sen började ha svårt att få sömn när jag kom hem från mitt vakande, och därmed svårare att hållas vaken under nätterna. Kroppen ville vara vaken på dagen och sova på natten som är helt naturligt. Så kroppen och psyket började säga till mig att inte gå emot klockan på det sättet, därför valde jag att ta tjänstledigt.
Men sådär under några månader går det nog bra att jobba natt, och speciellt under sommaren då det är ljust på natten och man (jag) inte behöver lika mycket sömn då som under vinterhalvåret. Under vinterhalvåret är det spec tungt att vaka eftersom du då definitivt sover bort den lilla ljusa stund som finns under dagen. Dvs du är bara vaken när det är bäckmörkt.. :/ Annars tyckte jag om att vara natt eftersom (på mitt jobb där vi endast behövde vaka över avdelningen, inga direkt fysiska uppgifter att göra) kunde jag läsa, se filmer, pyssla, laga mat, ja helt enkelt göra sånt som man kanske annars inte har tid med :)
Men man måste själv tänka över hur man fungerar som person just med att svänga om dygnen osv.. för nattjobb passar inte alla. Hoppas du kommer fram till rätt beslut! :)