fredag 1 februari 2013

Sjuk

Och så var det min tur att vara sjuk. Förra natten klockan 6 började kräksjukan. Finns det nåt värre än det, seriöst? Så fort jag druckit en vattenklunk har det kommit upp tillbaka. Hoppas verkligen bara att detta är en 1dagars spysjuka, så jag inte behöver ligga hemma hela min lediga helg.
Ironiskt nog sade en av mina klienter igår till mig "du är ju aldrig sjuk" och jag svarade "näe faktiskt, det är mycket sällan". Så KNACKA i trä nästa gång! 

5 kommentarer:

Jonas sa...

Usch, sä jääkla äcklit ! :/ börja i söndags för me å spydd hela söndan å måndan..var heilt i skick på tisdan men spydd några gang igen natten mellan tisda å onsda ! men di flesta har no bara hadd en dag, så hoppas du klarar de undan me he ! Kry på de :)

Alexandra sa...

Nu tänker jag tjata igen. Stanna hemma två symptomfria dagar! Även om det var jobbigt för dig att spy är det t.o.m livshotande för vår lilla diabetiker, som tillhör en av många riskgrupper. Jag blir så galen på att så få faktiskt bryr sig om detta...

Sabina sa...

Jonas: Taaack! :) Jaa,ja hoppas också de snabbt går över.. de no svårt ti slipp undan kräkvirus! Va skönt du ha blivi frisk nu åtm! Men får vil musklerna nu lite på sama gång så kommer ja tillbaka starkare än förr ;)

Alexanda: Jo vet nog att man ska ta det lugnt två symtomfria dagar,eftersom man fortfarande kan ha det i kroppen. Men jag hänger inte riktigt med nu, diabetiker?

Alexanda sa...

Iris har haft diabetes i 2 år nu och det är HEMSKT då hon får magsjuka. 8 plågsamma dygn på sjukhus med dropp har vi bl.a. tvingats till , bara för en vanlig magbobba. Sist var hon blodsockret nere under 2 redan efter första spyan, och sen efter att hon väl slutat spy tar det upp till 2 veckor före vi får normala dagar igen. Förutom allt lidande för Iris är det inte heller enkelt för oss att vaka 12-15 nätter och ta hand om allt extra som tyvärr följer med magsjukan. Så vintertid är vi mest hemma, undviker så långt som möjligt alla butiker, lekplatser, bussar, allmänna wc:n och liknande. Men då nästan ingen hålls hemma de två symptomfria dagarna så sprids ju bobborna hej vilt. Bläk!

Sabina sa...

Alexandra: Jaa precis, nu förstår jag vad du menar! Ja det låter inte trevligt, Stackarn! :/ Joo på så sätt är det ju viktigt att de som varit sjuka hålls hemma tills de är friska eftersom det annars tragiskt nog bara blir allt fler som blir sjuka. Vinterkräksjukan är förövrigt nog svår att undvika, och påträffas fastän vi är försiktiga med var vi vistas och håller god handhygien. :/