Gjorde i helgen Skummisar eller kokosmums som de också heter. Sist jag gjorde de hade jag ett annat recept, nu hittade jag det tvättäkta kokosmumsreceptet som blir PEEERFEKT! De är sjukt goda och rätt nyttiga också eftersom det inte är så mycke ingredienser i, mest luft egentligen! ;) TESTA!
4 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten
GARNERING:
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao
1. Blanda sockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet och tillsätt detta sedan i sockerblandningen.
2. vispa allt i ca. 30 min till en pösig smet.
3. blanda kokos och kakao, häll det i bottnen av en långpanna (20x30cm)
4. när smeten är pösig och klar, häll det i långpannan.
5. Låt smeten stå kallt (i kylen) tills den stelnat. Skär i bitar, doppa dem i kokosblandningen. Förvara dem svalt. Obs. Man kan också frysa ner dem och de är precis lika goda när man sedan tar upp dem från frysen! :)
4 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten
GARNERING:
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao
1. Blanda sockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål.
Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet och tillsätt detta sedan i sockerblandningen.
2. vispa allt i ca. 30 min till en pösig smet.
3. blanda kokos och kakao, häll det i bottnen av en långpanna (20x30cm)
4. när smeten är pösig och klar, häll det i långpannan.
5. Låt smeten stå kallt (i kylen) tills den stelnat. Skär i bitar, doppa dem i kokosblandningen. Förvara dem svalt. Obs. Man kan också frysa ner dem och de är precis lika goda när man sedan tar upp dem från frysen! :)
3 kommentarer:
vispa 30 MINUTER? oj va lång tid..
Vispa 30 minuter??
Jepp.. 30 minuter!! men det går foort ;)
Skicka en kommentar