måndag 19 oktober 2015

Nordic fitness expo 2015

Hallå där! Aah nu är jag tillbaka! Så hur gick det på Finska mästerskapen i Lahtis för en vecka sedan? 

Alla som nu var med i NFE (nordic fitness expo) och tävlade i FM (finska mästerskapen) var atleter som blivit top 6 i vårens tävlings Fitness classic, top 10 från Jyväskylä kvalet och top 6 från Oulu kvalet. Så det fanns inga "nybörjare" med på dessa tävlingar. Jag tävlade som vanligt i en klass med väldigt många atleter, fruktansvärt snygga och med helt otroliga fysiker! Jag kände att jag verkligen hade mitt livs bästa form.. allt kändes perfekt. Lagom torr, definierad, tight mage, sminket och håret var bra, tanningen bra, feelisen på topp och inte så värst nervös. 

Vi gick upp alla på scen och därifrån valdes 15 atleter ut, där slapp jag vidare med de 15 bästa. Dock slapp jag sen inte vidare till Finalen (top 6). Men kände att jag inte skulle komma med top 6 redan då vi 15 klev av scen. Jag var redan då säker på vilka som gått vidare före listan ens kom upp. Så jag hann förbereda mig mentalt några minuter innan jag såg det faktumet att jag tyvärr inte slapp till finalen. Tråkigt eftersom jag kände jag hade min bästa möjliga form och gjorde det bästa ifrån mig på scen.. men det räckte inte till denhär gången. Och lite confused kan jag tycka att några som placerat sig flera placeringar sämre än mig i Jyväskylä 3 veckor tidigare fick bättre placering än mig nu i Lahtis. SÅ vad jag gjorde fel vet jag inte, men hoppas på att få någon feedback senare. 

Ändå var jag riktigt nöjd just eftersom jag kände att jag inte skulle ha kunnat göra något annorlunda, jag gjorde mitt bästa. Så efter jag fick bekräftat att jag inte sluppit vidare började jag käka godis, choklad och hotellsmörgåsar samt klunkade i mig lite vin där backstage med Linda (som var med oss hela helgen och hjälpte oss med allt, =guld värd!) sålänge Emilia skulle upp på scen för sin final.

Efter tävlingen drog vi till Pancho villa och åt världens godaste middag! Viktor och jag delade på en måltid hot cheese burger med pommes och en måltid quesadillas med grönsaker och dipp. SÅ HIMLA GOTT! det bara smälte i munnen! Därefter blev det en heeel del godis, glass och kakor under bilresan hem. En RIKTIGT kul helg! 

Mässan i sig var superbra också, köpte hem lite proteinbars, Nocco, träningstillbehör och lite annat. Sen var det ju så himla grymt att se atleter från bland annat Norge, Sverige, Danmark som jag följer på Instagram.. kändes helt overkligt att se dem live. Grymma atleter och massor av träningsmänniskor fyllde hela mässområdet! :) 

Här är vi färdiga för att inta scenen. Checkar formen på hotellrummet! ;)
En stund innan jag skulle upp på scen. Ligger backstage och taggar till! 

Under veckan som gått har jag varit HÖG på mat och gott.. har nog ätit allt som kommit i min väg kan man ju säga! ;) Så har fått till riktigt bra träningspass och energin har kommit tillbaka. Likaså känner jag att några kilon också har kommit tillbaka, men har lagt bort både mat och personvåg och har inte tänkt bry mig i nåndera på ett bra tag. Vill verkligen släppa allt som har med vikt att göra. Nu njuter jag av hemlagad mat, äter det jag känner för och äter samma mat som andra, tillsammans med andra. Mentalt behöver jag verkligen en paus från fitnessbubblan. SJÄLVKLART kommer jag fortsätta träna hårt och tungt, men någon tävling har jag inte planerat, det känns av både i kropp och knopp att jag varit med i 3 tävlingar detta år, och det räcker för nu. Så kommer inte tävla mera detta år och inte heller nästa år. För nu ska det byggas.. och det ska byggas och återhämtas ordentligt! Så nu njuter jag av livet, energin och friheten! :) Och DET känns bra! :) 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Vill börja med att säga grattis till dina prestationer du har gjort grymt i från dig! :)
Något som jag undrar över hur kommer du gå till väga med dit team? Kommer du att köra själva nu eller kommer du ännu att höra till teamet?

Anonym sa...

Hej! Stort stort grattis till de fina framsteg du gjort och till dina prestationer..mycket bra jobbat!
Jag undrar om det är lätt hänt att allt blir lite för fixerat uppe i huvudet när man är så strikt med allt? Du berättar att du nu vill släppa allt med vikt..och det förstår jag..det måste vara en stor press både fysiskt och psykiskt. Men vill du berätta lite om detta..jag har en annan bekant som också tävlat i bikinifitness och hon berättade att allt sätter säg väldigt snabbt uppe i huvudet och börjar rådda till tankarna...