söndag 27 september 2015

Jyväskylä kvalet

HEJ! Sorry för vääldigt sen uppdatering om hur det gick för mig i Jyväskylä kvalet! Men bättre sent än aldrig brukar de ju säga. Har haft fullt upp hela veckan så har inte hunnit sätta mig ner vid datorn överhuvudtaget. 
Nåja, vi var över 30 anmälda i min klass (-168cm) men tror att vi var sist och slutligen 28 som tävlade. Jag fick en 5:e placering vilket jag blev supernöjd över! Motståndet var stenhårt! Definitivt svårare motstånd än i våras och det märks att ribban för Bikinifitness har höjsta. Alla atleter var i väldigt bra form, bra muskelmassa, vackra och hade bra utstrålning! 
Jag var nöjd med min form och mitt framförande, poserna satte jag också perfekt. Dock borde vi ha lagt ett lager färg mer på mig, märkte att jag nog var ljusare än de flesta. Men det är ju inte bara färgen som avgör ;) 
Hursomhelst var jag mycket mer lugn denhär gången än i våras.. kunde hålla mig fokuserad, lugn och självsäker. När vi alla 28 atleter steg upp på scen kände jag nog att jag kommer komma med de 15 som slipper vidare. Men när vi 15 sedan skulle upp på scen var jag inte alls säker på att slippa med top 6, alla var så himla fina och alla förtjänade verkligen en bra placering. Så visste inte alls hur det skulle gå, men gick upp på scen och gjorde mitt bästa. Fick bekräftat att jag var med de bästa när jag slapp med på "first callout", dvs domarna tar ut de 5 bästa av 15 för att jämföra. (andra callouten tar de ut de som de tycker är i top 6-10.. och tredje callouten de resterande av de femton atleterna). Så när vi gick av scen mötte jag Sara som snabbt frågade i vilken callout jag kom och jag svarade nervöst och glatt "i första!". Sara sken upp och sa jag kommer att vara med top 6. Jag vågade inte tro på det ännu då eftersom jag inte ville ta ut någon stor glädje i förväg ifall jag inte skulle slippa vidare. Men någon minut senare där backstage fick vi veta vilka som var i top 6 och där var jag med! DÅ var jag redan en vinnare.. blev så himla glad och kände att jag är nöjd med min placering oavsett vilken det blir av top 6. Jag kammade hem en 5e placering och är väldigt stolt över mig själv eftersom konkurrensen var stenhård. Dock skulle det ju ha varit roligt att slippa med på Nichole Wilkins tävlingen som också hålls i lahtis om 2 veckor )på samma gång som FM då jag även tävlar då). Men dit slipper endast första och andra placeringen. 
Hursomhelst kunde jag nöjd och belåten gå av scen med en pokal i handen och nu siktar vi på FM om två veckor! Ska blir ÄNNU kulare då det är en så stor tävling och det kommer tävlanden från hela Europa! DÄR kommer det minsann INTE heller vara något lätt motstånd men KUL ska det bli! 
Hon till höger om mig blev 1a och hon till vänster om mig blev tvåa.

Så nu kör vi hårt en veckas "vanlig" träning och kost.. och sen kör vi igång igen med the final prep week före FM i Lahtis! 

Och ja, ska ju tillägga att jag fick gotta mig i hotellsmörgåsar, Ben&jerrys glass och godis efter tävlingen. Det var SÅ himla gott.. och Jo, det smakar BÄTTRE än man tror när man väl får äta sånt syndigt gott! ;) Dessutom fylldes energi-nivåerna till tusen av allt det goda jag åt, så hela veckans alla pass har gått brutalt bra!! Motivation, styrka, energi och glädje under alla pass! En helt fantastisk känsla! :)

So let´s do this.. 2 veckor kvar innan jag intar offseason. SÅ NU KÖR VI!! :)

Inga kommentarer: