Gjorde en supergod kladdig chokladkaka till lördagens middag. Följde ett vanligt kladdig chokladkakerecept men gjorde egen garnering.
Kakreceptet:
100 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
2dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjölet, kakaon och v.sockret tillsammans och rör ner i äggsmeten. Häll slutligen matfettet i blandningen. Grädda kakan 6-8 min i micron/ 15-20 min i ugnen 175'c.
Garnering: Smälte en halv chokladplatta, lag 1 msk olja och 1 msk kakao i, rörde om och hällde detta på kakan när den svalnat. Sedan smälte jag ca 1/4 vitchokladplatta och slingrade det på överst, efter mjölkchokladen hade svalnat lite grann. Supergod, och ännu godare dagen efter!
Kakreceptet:
100 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
2dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjölet, kakaon och v.sockret tillsammans och rör ner i äggsmeten. Häll slutligen matfettet i blandningen. Grädda kakan 6-8 min i micron/ 15-20 min i ugnen 175'c.
Garnering: Smälte en halv chokladplatta, lag 1 msk olja och 1 msk kakao i, rörde om och hällde detta på kakan när den svalnat. Sedan smälte jag ca 1/4 vitchokladplatta och slingrade det på överst, efter mjölkchokladen hade svalnat lite grann. Supergod, och ännu godare dagen efter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar