måndag 30 november 2015

Förkyld och mellis

Hej på er! 
Shit vad bloggen lämnat åt sidan.. men ska uppdatera er lite om hur vardagen ser ut just nu för mig. 
Äter, tränar och mår kan man väl kort sammanfatta det. Styrketränar 4-5 pass i veckan och kör som förr uppdelat muskelgrupperna per pass. Har oxo varit med på Trail running två gånger. Trailrunning betyder att vi varit och sprungit i skogen på vandringsleder, på kvällen i kålmörker med bara pannlamporna på. SÅ himla kul! Man ser inget annat än en meter framför sig. Sprungit genom lera, över diken, skuttat i halvmeters hög snö, över hala stenar och upp och nedför berg. Verkligen den kulaste cardio jag varit med om! Kroppen känns härligt uppfriskad och slut efter ett pass och man är fylld av frisk luft och endorfiner- man känner att man lever. SÅ härligt att sedan komma hem och få ta en varm dusch och äta en ordentligt mål mat! :) 

För tillfället är jag dock förkyld.. kände av en förkylning förra veckan på torsdagen och på fredagen kom väggen emot. Sjuk halv, hosta, snorig och huvudvärk! Gah, fruktansvärt frustrerande, men om jag ska vara positiv kan jag ju bara konstatera att jag inte varit sjuk på 2 år. Så nångång ska det ju komma. Men kurerar mig med finrexin, citron-te, burana och vitaminer för fullt så snart är jag på benen igen. Har jobbat helgen så det kanske inte gjorde förkylningen bättre, men idag är jag ledig och ska försöka bli helt frisk. Har SÅ träningsabstinens redan, 3 dagar utan tärning nu och jag håller på att klättra på väggarna! 
Emilia och jag har gjort ett nytt träningsschema som vi började med förra veckan, dock hann jag ju inte med alla pass innan förkylningen kom. Men ska bli så kul att testa på ett lite annorlunda träningsupplägg! Bigger, better and stronger är målet! :) 

Nåväl, har dock fått julpyntat och städat hemma. JULEN är ju snart här! SÅ kul! Bara snön nu som fattas.. 
Ska också tipsa om ett så gott mellanmål,  GRANATÄPPEL (Ja, får inte nog av granatäppel.. så gooooood!) och casein blandat med lite vatten/mjölk på kvarg. Förståss äter jag nog mer än så till ett mellis för det räcker ju ingenstans ;) Och ofta blir denhär kombinationen som efterrätt till middagen eller lunchen på vardagarna också. 

Ha en fin dag så ska jag nu börja söka igenom recept, det börjar kännas att det är dags för lite bakning snart! :) 

torsdag 12 november 2015

En hälsosam, smakrik och lättlagad frukost och middag

Hej på er! Hoppas ni lever och mår! Det gör jag! :) Julfeelisen har kommit på mig och jag bara längtar till att första snön ska falla.. och räknar ner dagarna till Jul! Julen är helt klart den bästa tiden på året för mig. Finns inget som slår julmyset, julmaten, alla träffar med vänner och familjen. 
Men nu kom jag av mig lite.. det var ju inte julen jag skulle tipsa om ;) 

Nej nämligen en riktigt riktigt riktigt GOD, HÄLSOSAM och framför allt ENKEL middag som jag slängde ihop!

En "gryta" på :
400 gram Kalkonfärs 
1,5 pkt bönor
1 dl cashewnötter
1 hackad lök
300 gram brysselkål
1 pkt kokosmjölk 
0,5 dl sötsursås. 

Började med att steka färsen, och satte sedan till löken. Blanda ihop kokosmjölken med sötsursåsen och häll i stekpannan. När allt hade puttrat en liten stund satte jag till bönorna och brysselkålen och lät det stekas lite till. Kryddade även med salt, peppar och paprikapulver. Sen, klart! Sjukt gott!! 
Ni kan ju försås sätta mer eller mindre av ingredienserna.. det spelar inte så stor roll. Men alla ingredienser behövs för att du ska få himmelriket i munnen! :) Kommer definitivt att laga detta flera gånger!

Och sedan till en riktigt god frulle! 

Gjorde en protein bowlcake av:
1/2 banan
1 ägg
 30 gram/0,75 dl havregryn
1 skopa proteinpulver
kardemumma
Mixa allt samman och sätt i micro för cirka 1-2 min.

Sedan gjorde jag chokladmousse av mjölkchoklad casein som jag blandade med några matskedar vatten. Smaksatte grynosten med vitchoklad stevia drops. Chokladmoussen, keson och en del frysta hallon fick bli topping på proteinbowlcaken. AAASGOTT!! 



måndag 2 november 2015

Gourmet-lunch

Konstaterade för mig själv att jag snart får ha en matblogg och ett instagramkonto med bara mat haha.. men det är ju bara FÖR KUL att få testa göra olika maträtter, nya som gamla traditionella rätter.. och dessutom få ÄTA dem direkt! :D Idag gjorde jag mör nötbringa med whiskey-tomatsås och ört-pommes. Blev bara FÖR gott! 

Lag en ca 2kg nötkött-bit med salt,peppar, tomatsås, lite vatten, rödlök och vitlök, i stekpåse i ugnen på låg värme. Under tiden sköljde jag potatis och skivade dem i smala strimlor. Lag potatisen i en bunke och kryddade dem med salt, peppar och örtkrydda samt olivolja och rörde om. Sen fick de gotta sig i ugnen ca 45 minuter. När köttet var klart rev jag isär köttet med två gafflar så det blev som pulled beef. Satte till BBQ Kentucky Whiskeysås och rörde om. Och så var gourmetmiddagen klar! Supergott och enkelt! :)

Kött bygger kött eller hur!? ;)
Senare idag blir det ett benpass med Emilia och Linda! Nu ska det köttas på!