söndag 27 september 2015

Jyväskylä kvalet

HEJ! Sorry för vääldigt sen uppdatering om hur det gick för mig i Jyväskylä kvalet! Men bättre sent än aldrig brukar de ju säga. Har haft fullt upp hela veckan så har inte hunnit sätta mig ner vid datorn överhuvudtaget. 
Nåja, vi var över 30 anmälda i min klass (-168cm) men tror att vi var sist och slutligen 28 som tävlade. Jag fick en 5:e placering vilket jag blev supernöjd över! Motståndet var stenhårt! Definitivt svårare motstånd än i våras och det märks att ribban för Bikinifitness har höjsta. Alla atleter var i väldigt bra form, bra muskelmassa, vackra och hade bra utstrålning! 
Jag var nöjd med min form och mitt framförande, poserna satte jag också perfekt. Dock borde vi ha lagt ett lager färg mer på mig, märkte att jag nog var ljusare än de flesta. Men det är ju inte bara färgen som avgör ;) 
Hursomhelst var jag mycket mer lugn denhär gången än i våras.. kunde hålla mig fokuserad, lugn och självsäker. När vi alla 28 atleter steg upp på scen kände jag nog att jag kommer komma med de 15 som slipper vidare. Men när vi 15 sedan skulle upp på scen var jag inte alls säker på att slippa med top 6, alla var så himla fina och alla förtjänade verkligen en bra placering. Så visste inte alls hur det skulle gå, men gick upp på scen och gjorde mitt bästa. Fick bekräftat att jag var med de bästa när jag slapp med på "first callout", dvs domarna tar ut de 5 bästa av 15 för att jämföra. (andra callouten tar de ut de som de tycker är i top 6-10.. och tredje callouten de resterande av de femton atleterna). Så när vi gick av scen mötte jag Sara som snabbt frågade i vilken callout jag kom och jag svarade nervöst och glatt "i första!". Sara sken upp och sa jag kommer att vara med top 6. Jag vågade inte tro på det ännu då eftersom jag inte ville ta ut någon stor glädje i förväg ifall jag inte skulle slippa vidare. Men någon minut senare där backstage fick vi veta vilka som var i top 6 och där var jag med! DÅ var jag redan en vinnare.. blev så himla glad och kände att jag är nöjd med min placering oavsett vilken det blir av top 6. Jag kammade hem en 5e placering och är väldigt stolt över mig själv eftersom konkurrensen var stenhård. Dock skulle det ju ha varit roligt att slippa med på Nichole Wilkins tävlingen som också hålls i lahtis om 2 veckor )på samma gång som FM då jag även tävlar då). Men dit slipper endast första och andra placeringen. 
Hursomhelst kunde jag nöjd och belåten gå av scen med en pokal i handen och nu siktar vi på FM om två veckor! Ska blir ÄNNU kulare då det är en så stor tävling och det kommer tävlanden från hela Europa! DÄR kommer det minsann INTE heller vara något lätt motstånd men KUL ska det bli! 
Hon till höger om mig blev 1a och hon till vänster om mig blev tvåa.

Så nu kör vi hårt en veckas "vanlig" träning och kost.. och sen kör vi igång igen med the final prep week före FM i Lahtis! 

Och ja, ska ju tillägga att jag fick gotta mig i hotellsmörgåsar, Ben&jerrys glass och godis efter tävlingen. Det var SÅ himla gott.. och Jo, det smakar BÄTTRE än man tror när man väl får äta sånt syndigt gott! ;) Dessutom fylldes energi-nivåerna till tusen av allt det goda jag åt, så hela veckans alla pass har gått brutalt bra!! Motivation, styrka, energi och glädje under alla pass! En helt fantastisk känsla! :)

So let´s do this.. 2 veckor kvar innan jag intar offseason. SÅ NU KÖR VI!! :)

fredag 18 september 2015

1 day out !!

HEJ! Ska slänga snabbt upp ett kort inlägg om hur helgen ser ut. Igårkväll gjordes sista kroppsrakningen och därefter började vi med att lägga några lager färg. Emilia kom hit och målade och vi båda blev så taggade när vi kände doften (eller lukten som en del nog skulle säga) av tanningen. Den har en speciell stark lukt men som man blir van att dofta eftersom man har på sig den ett par dygn när man ska tävla. Så tan-doften ger mig positiva och glada känslor. :) 

Natten blev sömnlös fastän jag var trött och lugn.. men huvudet taggade nog till för mycket under kvällen så jag låg raklång för att inte röra mina armar eller ben i kroppen (då blir färgen fläckig), låg där och stirrade i taket. Gick upp och kissade i en kopp ett par gånger, scrollade instagram och fick nog att ligga när Viktors alarmklocka ringde vid 6. Så steg upp med honom, drack kaffe och började packa ihop väskan för helgen. om 3 timmar åker vi med bil iväg till Jyväskylä där vi checkar in på hotellet, går på inregistreringen för tävlingen och sen sätter vi några lager färg till. Därefter hoppas jag att jag får en skön nattssömn. 
Imorgon is THE DAY! :D Cirka kl.15/16 tiden startar Bodyfitness och Bikinifitness tävlingarna!! 

Formen känns riktigt bra nu, igår ännu kändes jag lite väl västlig och benen lite som korvar, har jobbat hela veckan och jag förstår varför coacher rekommenderar att vara ledig under tävlingsveckan.. just för att man inte har så mycket energi, benen blir alltför packade med vätska med fysiskt arbete och man har en heeeel del som ska förberedas under veckan. Men det har nu börjat släppa och jag känner mig tight och redo! Känns också som om jag har mer former nu än på förra tävlingen, mer fyllighet och inte så tanig. Det känns bra och jag hoppas min fysik faller domarna i smaken! :) 

Jag gör inte dethär enbart för att vinna och vara bäst, utan för att utvecklas som människa och jobba hårt varje dag för att nå mina drömmar! För att utmana mig själv, lära mig att ha tålamod och disciplin. Och att bli en bättre version av mig själv för varje dag som går., och: Ge aldrig upp! It´s You vs You!

Kram Sabina