fredag 31 oktober 2014

Spice it up!

Idag ska vi snacka kryddor! :D Kryddor.. alltså vad vore mat utan kryddor??. Smaklöst och tråkigt ja! När man äter samma mat, varje dag, i 4-6 veckor, så börjar man experimentera allt mer med kryddor för att göra matlådan lite mer spännande.. Jag kryddar allt jag sätter i munnen och jag kryddar det ordentligt! De kryddor jag är mest beroende av är Kanel (som jag avskydde förut?!), broilerkrydda för them chickenwings, paprika och lök- krydda för grönsaker. Och så använder jag mig mycket av cayennepeppar och olika chilikryddor, och inte att förglömma.. potatiskrydda (bästa som finns!) for them potatoes. Älskar när maten är djuriskt stark. På något udda sätt känns det som att man blir mättare oxo, kanske för att man får tillfredsställt lukt och smaksinnet så mycket bättre med kryddstark mat? :D haha iiiingen aning. Sen sätter jag oxo alltid aromat-salt på riskakorna med jordnötssmöret, inte så bra med mycket salt men SÅ himla gott!!


Be optimistic

Aaaand here we go! Sista natten innan ledig helg! Tack och looooov...*woop woop gör ett glädjehopp*! Tänker inte gnälla om hur min energi sviktat denna vecka, ska istället framföra det positiva som händer. Både för att få mig själv på bättre humör och även för att det är tråkigt att läsa om negativa saker. En del kanske tycker att en glad text kan kännas "för positiv och för överdriven" men jag anser att jag inte vill spilla min tid på det negativa utan lägger min energi och fokus på det som fungerar och är bra istället. Ingen mår bra av att älta det som varit jobbigt. Tänk på, att varje minut som man är arg, besviken, stressad, upprörd, fitti etc så tar man en minut från att kunna vara glad, rofylld, entusiastisk och positiv! Lär man sig själv att fokusera på det goda istället så blir hjärnan van att se möjligheter istället för svårigheter, och det är väl det man vill. Det finns alltid något positivt oavsett hur jobbig eller svår en situation är. Det kan bara ibland ta lite tid innan man inser att det alltid kommer något gott ur det onda. Och jag vill se möjligheter i allt, då lär man sig också att tänka i nya banor! :) Aija det var kvällens peptalk ;)


Har tagit det rätt lugnt idag, ett gymbesök med Emilia där vi tränade ben samt stretch och rörlighet, sedan lite städning och kvalitetstid med Viktor innan jobb. Något annat har jag faktiskt inte uträttat idag och det är skönt så. 

På tal om broccoli så blev det inget husköp för mig och Viktor (som ni kanske märkt), huset vi hade hittat och nästan skrivit på papprena för visade sig ha flera fuktskador. Så kan det gå, det var nog meningen vi inte skulle bo just där då. Men är såååå inredningssugen och det skulle vara kul att få köpa nya möbler, välja färger och fixa till ett riktigt drömhem, det bara pirrar i fingrarna! Men vi har ju som tur inte heller någon panik för att flytta så vi söker vidare och hoppas att vi hittar vår drömlya! :)

torsdag 30 oktober 2014

Some quit due to slow progress. Never grasping the fact that slow progress is still progress!

Gokväll på er alla riskorn! Sitter i jobbet och är inne på mitt 3/4 nattskift. Har pimplat i mig flera koppar kaffe redan för att fixa denna natt. Har varit så himla trött nu den senaste tiden pga mörkret... det skulle gärna därför få komma snö nu så det skulle bli ljusare. Eller så borde jag kanske köpa mig en såndär wakeup-lampa som man ska vakna till av ljuset. Eller kanske en ljusterapilampa som man ska sitta med framför ansiktet för att få sin dagliga dos av ljuset.. hmm undrar var de finns att köpa? och om de faktiskt hjälper? någon som har erfarenhet av dem?

Sov till cirka kl.15 och gjorde sedan matlådor för resten av veckan. Sista veckan nu med detta schema och maten räckte nätt och jämnt för att få slut på allt. Får see vad nästa schema består aav! Det känns lite som om man väntar på en födelsedagspresent när man får sitt nya schema, alltid lika roligt att få börja på nytt kost och träningsschema :) 

Efteråt drog jag och Viktor på oss träningskläderna och promenerade till gymmet. Jag hade bara ett kort pass idag men ack så tungt det ändå var.. rumppump på 30 minuter samt stretch och några övningar för inre mag- och ryggmuskler. Vi har inga direkta övningar som ska fixa fram något sixpack eftersom det i Bikini fitness helst inte ska finnas tydliga rutor. (vilket är lite trist för ett sixpack skulle ju sitta helt fint att ha under tröjjan :P ) Men å andra sidan är det ju inte den enklaste juttun att fixa fram heller så. Fick ett rejält bra pump i benen och rumpan trots att övningarna skulle göras utan vikter. Har haft träningsvärk i benen och rumpan nu var och varannan dag under detta schema. Skönt på samma gång som det börjar bränna så fort man sätter igång med övningarna. Men van har man ju åtminstone blivit att träna med lite sega muskler. Hoppas bara att framstegen kommer därefter också! :) Tålamod Sabina..ha tålamod, "Att få allting, behöver inte innebära att man får allting genast"

Nu ska jag käka min matlåda och sätta på ett avsnitt av Homeland! Ha de gött! :)

tisdag 28 oktober 2014

Svar på fråga

Fråga: Anonym: Hej, ja undrar en sak, är det bra/dåligt att köra fitnessprogram under flera års tid, jag tänker då på just det här att man äter mycket för att bygga upp musklerna, och sen ska man börja få bort allt fett en period, det torde ju chocka kroppen ganska mycket? Jag tänker att det kanske inte i det långa loppet är hälsosamt? Men det här är bara nånting som jag själv började fundera på, så jag vet alltså inte alls hur det är, det var bara något jag började undra :)

Svar:  Hej och tack för din kommentar!:) Eftersom jag har tränat intensivt på gym nu i cirka 2 år, men gått efter ett kost- och riktigt träningsprogram i cirka 4 månader, så kan inte svara med fakta på hur kroppen reagerar men jag kan svara med mina teorier.
När man går efter ett strikt kost- och träningsprogram så är ju det schemat utformat individuellt för just dig och ditt mål. Det vill säga för mig handlar det om att först gå på +kcal och styrketräna, för att bygga muskler och få igång metabolismen i kroppen (ämnesomsättningen). Cirka 16-12 veckor innan tävling gäller det för mig att droppa fettprocenten för att få musklerna och proportionerna mer synliga, genom att gå på -kcal, styrketräning samt cardio. Direkt efter tävlingen kommer mitt kcal-intag ökas stegvis för att få upp fettprocenten igen. Man ska inte lämna i sin tävlingsform någon längre tid eftersom det skulle skada kroppen, eftersom man har för lite underhudsfett, vilket skulle försämra immunförsvaret och man skulle troligtvis blir sjuk i någon form.
Anyway, Att gå efter ett kostschema för fitness handlar ju om att äta bra hälsosam mat. Mat från alla källor, dvs protein, fett och kolhydrater även socker, för att kroppen ska få det den behöver för att fungera. Därför tror inte jag att det gör skada åt kroppen i långa loppet, just eftersom man äter hälsosamt. Man har intensivare träningsperioder men även lugnare träningsperioder. Man lyssnar till kroppen och justerar upplägget efter hur kroppen svarar på schemat. Och just eftersom det inte är någon diet som bestämmer att man inte får äta kolhydrater/inget fett/inget socker bla bla.. utan det är ett kostupplägg som är hållbart livet ut, man äter nyttigt och man får i sig från alla näringskällor, vitaminer och mineraler.  
MEN jag tror, att ifall man tävlar flera gånger per år, vilket gör att man måste bulka-deffa-bulka-deffa-bulka-deffa osv.. många gånger under en kort tid tror jag inte är så hälsosamt. Jag tror att kroppen behöver få ha några månader på sig att få hålla ett och samma schema innan man svänger om. 
Sen beror det ju på ifall man har en offseasonvikt vs tävlingsvikt som kan skilja sig på +10 kg eller om man har en vikt som bara skiljer sig på 2-6 kg.. ifall man har en vikt som bara ska droppa några kilo för en tävling tror jag inte att det påfrestar kroppen lika mycket som om man måste sätta på sig mycket och droppa mycket. Det tror jag sliter på kroppen mer. 
Däremot vill jag igen poängtera att det även beror på vilket mål man har och vilken kroppstyp, alla fungerar vi olika och huvudsaken är att man hittar det upplägg som ens egen kropp mår bäst av, för att nå de mål man har! För det är ju det det handlar om, att må fysiskt och psykiskt bra, att ha en hälsosam livsstil, inte att förstöra kroppen. Jag har inte börjat med fitness-livsstilen bara för att få tävla utan jag vill experimentera med min kropp, få den att utvecklas, töja på mina gränser och gå utanför min trygghetszon, och ha en livsstil som jag kan hålla livet ut, oavsett tävlingar. 
Jag vet att jag har hittat min rätta livsstil nu. Jag kommer troligtvis inte att mittiallt en dag strunta i allt som heter schema och börja leva som jag gjorde förut (då tränade jag ifall orken/lusten fanns, åt det jag ville och när jag ville.) Nej jag mår så mycket bättre nu, att ha en plan och ett tydligt mål i sikte! :) Lite flummigt svar men hoppas du fick ut något av det iallafall! :)
Ni får jättegärna ställa flera frågor.. det behöver inte vara om träningen eller kosten, vad ni vill! :) 

måndag 27 oktober 2014

Join the party

I lördags firade vi min kusin Joakims 30års dag (han med den snygga brottar-outfiten) med en överraskningsfest. Vi började med att träna tillsammans, ett Bodypump pass vid Studio Z. Riktigt roligt att träna tillsammans med kända rumpor. Svett, skratt och krystande kom fram under passets gång. Efteråt drog vi till en stuga vi hade hyrt, för att bada bastu och äta gott. Tortillas och tacogömma var på menyn, hela 6 kg maletkött gick åt till våra hungriga magar. Vi är både ett träningsglatt och matfriskt släkt! ;)
Vi började med en uppfriskande havtornsdrink innan bastu samt en smoothie gjord på kvarg, kokosmjölk, frusen ananas, proteinpulver, havtorssaft även där, och jaa nånting till var det säkert i den smoothien, men god var den!
Efter maten hade kusin Johanna bakat en väldans fin och god tårta. Aijaa vad det smakade bra med mat och tårta efter träning och bastu! Sedan var hela schacket trötta och mätta så vi satt och pratade dittan och dattan tills klockan 00, och då var man redo för att inta sovposition. En lyckad överraskningsfest! :)

lördag 25 oktober 2014

Let´s have tea time

Hellou there bootybuilders! 
Jag som hade sett fram emot att sova inatt i min säng och dessutom få ha sovmorgon fick istället ligga och höra till Viktors djupa andetag.. ingen sömn ville komma för mig. Mot morgonkvisten somnade jag dock och sov sedan till tio. Men började dagen yberbra! Med min goda protein bowl-cake och te, tända ljus och stickasockor.. julfeelisen börjar krypa fram, and i kinda like it. Julen är ju årets bästa tid!! *hjärtögon*

Har haft en lägenhetsvisning på dagen och så har jag handlat lite godsaker inför mitt cheatmeal ikväll! Det pirrar lixom i kroppen av att få veta att snart, snart får man sätta en godsak i munnen ;) 

Hursomhelst ska vi i kväll träffa hela halva släkten, det blir förhoppningsvis en trevlig kväll men roligt program. Mer får ni höra senare.. 

Liptons Pear chocolate te är jag för tillfället lite beroende av. Rekommenderas! 

fredag 24 oktober 2014

Winter white

Godmorgon från min sida.. har vaknat för drygt en timme sedan, lika slö och trög i både kropp och knopp som igår. Nattjobb tar verkligen på energin! Men nu har jag iallafall 2 dagar ledigt innan jobb igen, hoppas bara jag hinner vända tillbaka dygnet innan jag igen ska svänga på det. Ja nattjobb är verkligen inget man jobbar med i många år, iallafall inte jag kommer att orka det. 

Har just ätit och ska strax dra på mig träningskläderna, ska dra intervallspinning vid gymmet. Får nog hälla i mig en eller femtielva koppar kaffe innan det. Det känns verkligen av att det är fredag och man börjar vara på lite sparenergi.  Men färdig klagat nu! 
Den första snön har också kommit! Den ville vi ju kanske inte ha riktigt ännu..snö plus blåst lika med skitväder. Jaha så här gnäller jag igen!  En lite sämre dag idag tydligen. 
Önskar er en mysig fredag anyway, klä er varmt och minnas att ta era vitaminer så vi orkar hela vintern! :)
(maten var iallafall god och ljuset doftade gott i vår nystädade lägenhet, för att se några positiva saker med denna dag ;) )

Preparation is the key

Då var man i jobbet igen, sista skiftet nu innan ledig helg. Sov väldigt dåligt på dagen så det kändes som om man var bakfull hela dagen. Fick trots allt till ett bra hamstringspass tillsammans med Emilia. Vi satt sedan ned och åt vårt post w meal och diskuterade tävlingar med en producent från tidningen Kuntosali&fitness, där konstaterades det att nästa år kommer det vara högre krav på deltagarna både med fysiken och poseringsframförandet. Nervositeten steg lite för hur man själv kommer att vara i form vid tävlingsdags. Men ska bara köra på, göra mitt bästa och hoppas på att det tar mig långt, mer en så kan man ju faktiskt inte göra. Only do your best every day. Det går inte med några genvägar eller mirakel, bara hålla sig till det planerade kost- och träningsschemat! :)


Har också hunnit veckostäda och foodpreppa för resten av veckan. Konstaterade för mig själv att visst är det dyrt att köpa bra mat som fisk, kyckling, grönsaker, sockerfria produkter osv, äta många gånger om dagen och alla tillskott, men å andra sidan är det inte heller billigt att äta "dålig" mat. Man får ganska mycket bra mat från butiken för samma pris som att gå ut på lunch och fara ut och äta middag på någon restaurang. För att inte räkna med den summa många sätter på alkohol, bullar till kaffet, en chokladstång här och där. Så summa summarum tror jag inte att jag sätter ut mer pengar nu på min kost än vad jag gjorde tidigare. Vågar nästan konstatera att det kan hända det tillochmed är lite billigare nu.

Om man inte går efter ett kostschema så handlar man kanske lite oftare småsaker som faller i glömska. Alla bäckar små..  Nu vet jag precis hur mycket går åt för mig under en hel vecka och köper då heller inget onödigt, allt det jag köper blir uppätet. Så detdär med att det är dyrt att äta bra mat håller jag inte alla gånger med om. Dessutom lägger man ju inte pengar på ingredienser som man annars brukar blanda i matlagningen som t ex olika såser, grädde, ostar etc. vilket ökar en hel del på matkostnaderna. Storkok och planering is the key för ekonomisk matlagning. Men, allt går att göra billigt vs dyrt, det beror mycket på vilka produkter och märken man använder. Har också sett stora skillnader på mitt matinköp beroende på vilket schema jag har, för något kostschema har det blivit ca 55e/vecka och för något schema har det blivit endast 25e/vecka. Att vara fit kostar men även att vara fet, det enda som är billigt är väl att bara vara smal ;) Anyway sätter jag gärna mina pengar på bra mat eftersom jag ser det som en investering i mig själv, det är ju ändå i min kropp jag ska leva varje dag!

Okej färdigt flummat om mat, nu ska jag sätta på ett avsnitt av Suits. Goder natten! :)

torsdag 23 oktober 2014

It´s a good day

Good morning! Wake up and smile, today is a good day to have a good day! :) 
Min enormt goda frukost, bestående av havregryn, en banan och 4 ägg ligger nu i min mage och jag är nöjd. Sitter här med småögon och ser sliten ut, slutar strax jobbet och ska då bums i säng! Sen, ska jag njuta av dagen.. eller iåförsej njuter jag ju nog oxo väldigt mycket av att få gå och sova snart.. Så en bra dag är det ju redan faktiskt! :)

onsdag 22 oktober 2014

Stay hungry for more!

Så vad har jag gjort idag då? Jo jag började dagen med 30 minuters träning längs vägarna. Brr det börjar vara kallt ute, men för att slippa packa träningsväskan två gånger till gymmet så trotsade jag den kalla vinden. Tog sedan en lång varmdusch och tänkte på barnen i Afrika som är utan rent vatten, fick dåligt att vara och stängde av duschen. Sedan blev det lite mathandlas, steka de älskade kycklingfileerna,  därefter var jag barnvakt åt mina syskonbarn Milton och Colin, vi diskuterade varför Mumin är naken, apor har tissor och skägg, och ifall Hulken är lika snäll som Spiderman. Som moster hade jag inga bra svar på dessa frågor.. men diskutera kan man alltid. ;)

Sedan var det bildecksbyte men där satt jag och scrollade Instagram sålänge Viktor skötte deckbytet, tycker det var en rättvis uppgiftsfördelning, jag uppdaterade honom muntligt i vem som hade lagt upp hurudana bilder ;) 

Mot kvällen var det då igen att dra på sig träningskläderna för ett axel-, triceps och vad-pass! Gick suveränt.. motivation hade jag så det räckte över och skulle gärna ha kört några övningar till men går efter mitt träningsupplägg och litar på min coach. Tror dessutom ifall jag skulle börja köra lite extra egna övningar skulle det nog resultera i för stora axlar som är min favoritmuskel att träna! Så Nej inga extra övningar, jag litar fullt ut på min coach och gör det hon sätter upp åt mig både om träningen och kosten.

Sådär annars ligger vikten nu på det högsta hittills, och ska ligga på denna vikt i några veckor/månad ännu, ska inte heller öka speciellt mycket i vikt mera utan försöka hållas på den nuvarande. Väntar så på att sedan få börja deffa och se vad som finns där under. Tänk om det bara finns några seniga muskler? eller att fettet bara försvinner på vissa kroppsdelar? eller att min kropp inte vill släppa ifrån sig fettet? Jag har ju som sagt aldrig bantat eller gått efter någon diet tidigare så vet absolut inte hur min kropp fungerar, men hey det är ju därför jag har världens bästa coach Sara! :) Viilken tuur! Deffen kommer nog säkert vara tuff eftersom jag redan nu går hungrig och tänker på mat hela tiden, vad kommer jag inte göra under deffen då?! Ja, det blir verkligen en utmaning både för kroppen och psyket, men då igen så kul! :)


Aja, nu ska jag fortsätta jobba.. 3 nätter framför mig! Tjingeling!

söndag 19 oktober 2014

Restday

Söndag och vilodag, från både från träning och jobb. Det är tråkigt att inte få träna varje dag, men ärligt talat skulle jag inte orka röra en fena idag. Vilodagar behöver man för att låta kroppen- musklerna vila men även låta hjärnan ta en paus. Har märkt med mig själv, ibland skulle kroppen orka mycket mer men när huvudet är trött orkar/klarar man inte av att fokusera fullt ut under övningarna i ett styrketräningspass, därför är det så viktigt att låta även hjärnan vila för att sedan ha full fokus på igen. Och under vilan återhämtar sig musklerna och växer sig starkare, så glöm inte att vila! Dessutom om man hela tiden går med fullt ös på hela tiden så blir man så mycket lättare sjuk, så fort man tar det lite lugnare en period kommer förkylning eller något liknande krypandes på.  

Hur som haver.. veckans alla styrkepass, rumppump, stretch-och rörlighetsövningar samt posering är gjorda och jag är nöjd över att ännu ha fixat dem alla med ett glatt humör! :) 2 veckor kvar av det nuvarande schemat, sedan kör vi andra bullar. 
Konstit även hur man vänjer sig med samma mat. Man får lixom lite cravings för denhär samma maten fast man vet exakt hur det smakar. (Okej laxen börjar vara lite trög i munnen) men vissa mål räknar jag timmarna för innan jag får sätta i munnen. Men bäst av allt är nog mitt post-workout mål! Där har jag en salig blandning av kolhydrater, protein, fett och socker! När man tränat sig slut på energi, svettig och skakig, man sätter sig ner och tar fram post w målet - Den känslan, är så ljuvlig! 

Anyway, har idag haft sovmorgon, kaffat vid mammas, powernappat, handlat och foodpreppat klart till onsdag. Nu återstår bara söndagsmys. Engentligen skulle jag ha bytt till vinterringar på bilen idag också men Viktor var snäll älskling och erbjöd sig att fixa det imorgon istället eftersom regnet faller ner. Ja tack, den hjälpen tar jag gärna emot. Så får mina nerver slippa deckbyte! :) 

(oooch så väntar vi redan på nästa veckas cheatmeal haha.. ;) )

lördag 18 oktober 2014

Mama's brunch

Hej på eeer! Här började den lediga dagen på ett av de bästa sätten, nämligen med fulldukat brunchbord vid mammas! Omgeee så gott det vaaar! Har kommit fram till att hotelfrukost är ett av de bästa cheatmealen, eftersom man får fylla på med bra kolhydrater från morgonen och man känner sej fylld av energi testen av dagen. Eller.. Just nu är jag nog i lite matkoma ;) men man känner sej endå sådär nöjd, fyllig och belåten utan att vara för mätt av socker och dåliga fetter. Man känner att man är mätt på goda ting! :) 
Blev lite förälskad i hotellfrukosten från förra veckoslutet så hade till först tänkt fara till ett hotell här i Jeppis och käka, men eftersom de vid hotellet varken visste själva vad frukosten där kostade och inte heller vad som serveras vid deras hotellfrukost bestämde vi att vi fixar det själva. Så får vi det vi vill ha! ;) Smakar bra med något annat än tacos till cheatmeal varje lördag ;) dethär kommer jag köra på flera gånger definitivt!
 





torsdag 16 oktober 2014

Strike a pose

Här går dagarna snabbt förbi! Har nu ett nattskifte innan ledig helg. De kommande tre veckorna har jag mycket jobb så det kommer vara hård planering för att få in alla träningspass, arbete och "bara vara"-tid för familj och vänner, vilket är lika viktigt som något annat!
Har haft bra med energi denna vecka under träningspassen. Musklerna har börjat vänja sig med det nuvarande schemat så nästa vecka tror jag att jag ska öka vikterna lite. Det återstår bara två veckor kvar av det nuvarande 6-veckors schemat. Spännande för att se hur nästa upplägg ser ut!! Dock har jag varit väldigt seg av mig på morgonen och kvällarna, och jag har varit i behov av mer sömn än vanligt. Kanske det beror på höstmörkret? eller av de intensiva passen..eller en kombination av dem båda. Men jag mår bra och trivs såsom livet är just nu! :)

Vi har även beställt nya poseringsskor från Boutiqueloulou. De vi köpte tidigare fick vi nämligen veta att inte är tillåtna nästa år eftersom de har en 1cm platå fram på skon. Så nya är påväg hem och jag hoppas de passar så man får börja öva med dem! Poseringarna börjar sitta lite bättre men ännu är man nog beroende av en spegel för att rätta till vinklarna. Men lite smidigare börjar det gå, nu gäller det bara att hitta sin personlighet i gången och poserna och sedan börja öva utan spegel. So much fun!!
-en bild från veckan, Emilia & jag-
Imorgonkväll kommer vår kära team-kamrat Niina hem på besök (som nu bor i Umeå). Då ska vi poseringsträna tillsammans, blir så roligt!

måndag 13 oktober 2014

Goda ögonblick

Lite mer om helgens händelser då.. På Nordic fitness expo var det inte bara tävlingar utan en stor mässa också där olika träningskläd-märken sålde kläder bl a better bodies, biancaneve, sixdeuce,. flera olika kosttillskott, fitnesstukku och massa andra försäljare! De hade även bänkpress-tävlingar på en annan scen. Man skulle ha kunnat spendera hur mycket pengar som helst där, massa fint och nödvändigt.. men vi hade fått lugnat vårt shoppingsug redan på dagen så vi köpte inget därifrån.

 MEN något annat vi istället blev rikare på från mässan, var att vi träffade Michelle Lewin! Altså, huuuur snygg får en människa vara egentligen? Trodde hon var större i verkligheten men hon var lika lång som mig och Emilia, och vi är mellan 160-166cm. Aija hursomhelst hade jag planerat vad jag skulle säga till henne när vi gick fram, men när jag väl var framme och kramade om henne så blev jag stum av nervositet! Så fick inte ur mig ett ord! Altså hur ball kan man va! åh så typiskt oss finländare.. har ännu ångest över att jag inte lämnade och prata med henne när jag en gång hade chansen. :D huhhu! Nåja en dag kanske jag har jobbat upp mig inom Bikini fitness-branchen och får träffa henne igen, DÅ ska jag prata med henne ;) 

Vi övernattade på hotell Cumulus i Tammerfors. Ett väldigt fint nyrenoverat hotell.

På lördagsmorgonen startade vi dagen med hotellfrulle.. min veckas cheatmeal- SÅ värt det! Lite av frukosten hann jag få på bild,. andra och tredje gången jag hämtade mer glömde jag bort att fota då jag var så i extas av allt det goda! ;)

söndag 12 oktober 2014

Nordic fitness expo

Hallå där! Viiiilken helg!! wow säger jag bara.. den har varit fullspäckad med program varje timme och så himla kul! Har därför inte hunnit blogga, men kommer berätta mer om helgen under kommande inlägg. 
Vi åkte ju som tidigare skrivet, till tammerfors i fredags och sov en natt på hotell där. På lördagen blev det shopping (hittade massor med fint!!.. och skulle ha hittat för sisådär flera hundra till men nånstans måste man sätta stopp för sig själv). Efteråt körde vi ner till Lahtis och såg på Mens Pro, Bikini fitness Pro och Nicole Wilkins championship! Vilka atleter.. oj oj oj så supersnygga, utstrålning till månen och tillbaka, massor av folk och feelisen på topp! Min tränare Sara Back tävlade i sin debut på Bikini fitness Pro och gjorde så bra ifrån sig! Hon hade helt klart den bästa fysiken så ibland förstår man inte hur domarna tänker. Men hon placerade sig på en tredje plats vilket är hur bra som helst! Hon tävlade bland annat mot Michelle Lewin, Margrett Gnarr, Christine Faere, Anna Virmajoki och många fler fina atleter. 
Min andra tränare Camilla Back tävlade i Nicole Wilkins och tog oxo hem en tredje plats, helt superbra!! 
Jaa.. motivationen steg om möjligt ännu mer för min egen träning, och jag hade sån adrenalinkick bara av att se Sara och Camilla på scen! :D Jaa.. svårt att beskriva med ord men det var en fantastisk upplevelse att se! 
Supersuddiga och dåliga bilder, men att fota med telefon från 30 meter från scen och adrenalin ut till fingertopparna så kan man inte förvänta sig skarpare bilder ;) Bättre en inget iallafall. 
(här nedan, Sara bredvid Anna Virmajoki, och där bakom Christine från Norge och bredvid henne Bikini fitness pro vinnaren från Usa.. men namnet hann jag aldrig uppfatta :P )
Bikini fitness Pro

 (Sara andra från vänster.. helt klart den bästa fysiken! )
Vinnaren av Mens Pro! Så massiv så man knappt kan tro sina ögon!!
Mens Pro
Nicole Wilkins Champ. . Camilla där i ljusgrön bikini och självaste Nicole i mitten där i svart klänning!  Wow alltså!
Body Fitness, långa klassen. Elin Hassel längst till vänster i grön bikini.

Nu till gymmet för veckans sista pass rumpa och bröst, (gårdagen var vilodag) NU ger vi järnet!!!! Woop woop!

fredag 10 oktober 2014

Fitness inspiration

Hej på er!
Jobbar inatt sista vaknatten, och imorgon på eftermiddagen åker jag,Viktor, Emilia och Björn ner  till Tammerfors och sover där på hotell en natt. På lördagen ska vi shoppa lite och sedan fortsätter vi köra ner till Lahti för att se på Nordic Fitness expo!! Ska bli så himla kuuul!! Har aldrig förr varit och kollat på några fitnesstävlingar, så det blir verkligen intressant! Bra oxo att se hur tävlingarna går till på riktigt från början till slut, så man vet lite innan man själv ska stå på scen! :) vi kommer att se på  Bikini fitness Pro- och Nicole Wilkins tävlingarna.. Där kommer bland annat mina coacher Sara och Camilla Back att tävla, samt Bikini pro athleterna Christina Fjaere från Norge, Margret Gnarr från Island och Michelle Lewin från Florida! Oumajgaad ser SÅ framemot att se dessa skönheter i verkligheten!
Håller självklart tummarna för att mina coacher Sara och Camilla tar hem vinsten!! Stort lycka till!

(Bilderna är lånade från athleternas Instagram-konton: @sarabackfitness, @backcamilla, @margretgnarr, @michelle_lewin_, @christinasf_ifbbpro)

tisdag 7 oktober 2014

Tacksam för livets fina stunder

Hösten.. alltså seriöst HUR fint kan det vara egentligen? Absolut den finaste årstiden i Finland, enligt mig. Faktiskt vackrare än sommaren.. med alla dessa färgnyanser från gult, rött, brunt och grönt. Man blir ju bara så glad.  

Träningen och kosten rullar på bra, älskar mitt nuvarande träningsschema och det känns som om kroppen svarar bra på dethär upplägget. Vikten går fortfarande upp och det känns helt okej bortsett från att man ibland känner sig lite svullen och jeansen börjar vara lite för tighta. Men det är okej eftersom jag största delen av min vakna tid har på mig träningskläder som stretchar ;) 

Har just kaffat med finaste Malena, som jag saknar varje dag. Förut studerade vi tillsammans varje dag, efter studietiden jobbade vi var och varannan dag tillsammans på samma jobb.. så är van att höra hennes energifyllda skratt och ha goda pratstunder med henne varje dag men nu när vi jobbar på olika jobb och har väldigt olika tider blir det inte lika ofta. Men ack så mycket jag tycker om den tjejen.. en liten pratstund med henne och man fylls av glädje. Är tacksam för att ha så fina guldkorn i mitt liv. :) 

Strax blir det gymmet för att pumpa axlar och triceps och därefter ska jag vara barnvakt åt mina syskonbarn Milton och Colin. Have a nice day people and remember to smile!! :)


lördag 4 oktober 2014

Home sweet home

God lördag på er kära läsare! Har idag varit till Kokkola på snabbshopping med mamsi och syrran, hittade dock bara en träningstopp, örhängen och några ansiktsmasker. Skulle ha hittat myycket mera men måste hålla i pengarna till nästa helg då det blir en weekend i Helsingfors! :) 
Har just haft lägenhetsvisning och snart blir det cheatmeal för hela slanten! Tam ta daa da daaa tacotårta står på menyn idag.. Igen.. Surprise surprise! ;) Senare ikväll blir det tjejkväll med alla de bästa vännerna! Blir superkul! 


fredag 3 oktober 2014

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow

Morning sunshines! Här blev det ingen sovmorgon fastän min kropp gärna tagit det efter alla vaknätter. Men jag hade lovat att dra ett spinningpass åt en grupp skolelever så det var bara att hoppa upp när alarmklockan började skrika klockan 7.00. Men det var en glad skolgrupp så det var värt att stiga upp för! :) Efteråt körde jag rumppump utan vikter, höga reps med hög musik i öronen. Jaa man kan säga att man börjar bli van att träna med träningsvärk.. men härligt så! Efteråt blev det en lång varmdusch och frukost bestående av 1dl havregryn, 3 ägg och 1 banan = protein bowl cake. (mixa ihop alla ingredienser, tillsätt lite kardemumma, bakpulver och kanel, och in i micro på ca 2 minuter. Efteråt har du en av den godaste frukosten, som smakar precis som om du skulle äta en nygräddad kaka som din mommo sku ha baka! ;) 

Nu dax att fixa till mig och sätta på vanliga kläder. Det blir nämligen en stadsrunda med min kära mamma! :) 
Njut av fredagen hörni, det ska jag åtminstone göra! 
It may look like shit but it sure tastes like heaven!