lördag 30 april 2011

nattskifte

Hej på er! Som sagt fick jag ju ett till jobberbjudande igår, de ringde igår och frågade om jag kan börja vara inhoppare vid Aurorahemmet, jag svarade jaaa! Så då frågade de mig med detsamma ifall jag kan komma och arbeta nattskifte, och jag svarade jaaa! Så började ca. 20,30 - 12.00. Nu är jag trött, även om vi har sovande nattskifte och hela huset låg under sömn, fick jag inte en blund.

Skriver mer senare..

Glad vappen till er alla!

Tortillakaka


Ja vet de låter konstit men det är supergott! Tortillabröd varvat med tacokryddat maletkött och mjuk cheddar?ost som finns på burk. I ugnen, och sen simsalabim en färdig tacokaka, awesome! :) Ganska salt, så det passar bra att dricka en öl till t.ex. :)

fredag 29 april 2011

Erbjudande

Och så fick man idag ett till jobberbjudande! Skoj! :D Bra att arbeta på flera ställen och få kontakter :)

Nya Jeans!

torsdag 28 april 2011

Eric Amarillo - Om sanningen ska fram



Spelas om och om igen på NRJ, bra låt! :)

Powerwalk




Vilken dag det varit! my life is fakking with mee! Fick iallafall rensa tankarna under en 1,5 h powerwalk med bästa Malena. Det behövdes. Satt några minuter och tittade ut över havet där solstrålarna glittrade på ytan, en varm vind kom över oss. Det kändes som om alla tankar flög iväg med vinden. Underbart.

onsdag 27 april 2011

Love Will Show You Everything



Den här låten är underbar! Låten är från filmen If Only.. en av mina absolut älsklingsfamiljer, men har inte sett den nu på länge. Borde se den snart igen. Är inte direkt ett fan av romantiska filmer men denhäär, denhär är underbar.. en absolut gråt-film, börjar nästan gråta bara av denhär låten.

Marimekko



Dålig uppdatering, jag vet. Har mycket att tänka på nu, känns som om jag svalt en stor kall sten som nu sitter och trycker i magen... 10 tenter ännu innan sommarlovet kan komma. Idag fick vi iallafall klart Socialrättstenten.

Igår köpte jag två stycken MARIMEKKO glas, stora och söta! :) Jag vet, kände mej urlöjlig att ta foto på mej själv och ett glas.. tyckte de va så löjlit så ja kom på mej själv med att jag satt och skratta här för mej själv, framför en cam, i en tyst lägenhet . Tänk om nån sku se mej, di sku tro jag är heelt flippad .. kanske jag är det också? Nää vafan att kunna ha kul åt sej själv är väl inget dåligt? :D

måndag 25 april 2011

Mumsig chokladkaka!



Gjorde en supergod kladdig chokladkaka till lördagens middag. Följde ett vanligt kladdig chokladkakerecept men gjorde egen garnering.

Kakreceptet:
100 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
2dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjölet, kakaon och v.sockret tillsammans och rör ner i äggsmeten. Häll slutligen matfettet i blandningen. Grädda kakan 6-8 min i micron/ 15-20 min i ugnen 175'c.

Garnering: Smälte en halv chokladplatta, lag 1 msk olja och 1 msk kakao i, rörde om och hällde detta på kakan när den svalnat. Sedan smälte jag ca 1/4 vitchokladplatta och slingrade det på överst, efter mjölkchokladen hade svalnat lite grann. Supergod, och ännu godare dagen efter!

söndag 24 april 2011

solig kväll





Härligt vårväder det varit idag!

Nya shorts





Hittade igår dessa moffashorts från Lindex, de fick följa med mig hem :) Blir snyggt i sommar med bruna ben och en vitt tunt linne och jesussandaler!

lördag 23 april 2011

CUSTOMMADE









Är lite dålig på att sätta upp outfit biler, men nu när jag en gång har fotat måste jag ju visa er! Igår på kalaset hade jag på mig min nya skjorta från Seven Roses, Custommade. Trivdes otroligt bra i den, tycker om den naturnära färgen och kvaliten på skjortan! underbar! Ikväll tror jag jag kör på min vita CUSTOMMADE skjorta och höga svarta byxor. :) Trevlig kväll!

fredag 22 april 2011

Finskatent och gräddbullar

Godmorgon kära läsare! Sitter nu just i morgonrock och äter en smaklös fil och funderar hur jag ska lägga upp denna dag, borde nämligen få gjort lite på min finskatent, men det går inte utan någon finskkunnigs hjälp.
Hursomhelst står Födelsedagskalas på schema, Robins morfar och kusin fyller år :) Tror jag ska ha på mig min nya assnygga skjorta från SEVEN ROSES och ett par jeans, de blir väl bra. Det borde bli bra eftersom det är en snygg skjorta! :)

Igår hade jag verkligen en "nyttodag" höhö, åt upp en stor godispåse, ett mignonägg och en stor gräddbulle som Robin bjöd mig på, och senare på kvällen efter jag var ut och sprang med löparskolan* så åt jag en grillpanna haha den satt fint ska ni veta! :D
Nu ska jag sluta babbla! ha en fin dag!

*en "kurs" för löpare där man springer i grupp ca 45 min och sen drar en ledare olika övningar som spurtning, hopp, stegring osv.

torsdag 21 april 2011

chokladägg!



Och.. mitt första ägg ska snart blir uppätet! :D Jag vet att smaken kommer vara himmelskt god, doften underbar och hela situationen magisk! Om jag är snål på godis? Nåja ha ju bara vara utan de i 1 månad.. SÅ JÅÅÅ!! Äta ni nu också så ni blir mulliga och gulliga! ;)

onsdag 20 april 2011

påsklov

ÄNTLIGEN.. PÅSKLOV! :D kom hem till kära larsmo för nån timme sedan :) Nu ska jag bara njuuuuta fleera dagar! uuh så skönt :) Har nog nån finskatent som måste göras, men inte idag, en annan dag. hih.

tisdag 19 april 2011

Converseskor


Converse skor.. tänk att det kan finnas något så fint i skoväg, och att de från denna design kan komma på något så Fult, med stort F, som converse i klackmodell ??! vad tänkte de på? var de typ sinnesförvirrade under tiden de skissade upp dessa skor eller helt enkelt heelt utan ideér?? FY! -->
//Upprörd skoälskare!!

4 h senare..


Har gjort klart en tent nu! Skönt! mitt huve spricker snart! Ska nog ut på en springrunda ännu idag, mera nyttigt gör jag inte :)

Ska också tipsa om detta proteinpulver, för återhämtning och som tilläggsprotein för idrottare. Jordgubbssmak, supergood, spciellt om man blandar det med mjölk, men vatten går också! :)

studerande..



Har slutat skolan nu så sitter ute på lägenhetgårdens parkeringsplatser på en bänk, med datorn i famnen, kaffe i handen och morot+dipp mellan Malena och mej. Livet är rätt skönt just nu :D En sak är bara lite skit, det är att jag inte ser ett shit nu på dataskärmen och bilderna jag tog för 1 minut sedan ser jag inte heller :D Men de är säkert assnygga! men de bjuder vi på idag för idag är vi så generösa :D hihi nu ska vi studera.. heejdåååå :)

måndag 18 april 2011

Canadagoose




HEJOCHHÅÅ! Viilken aktiv måndag det har varit för min del idag! Steg upp 8 och började skura golv och torka damm i hela lägenheten (jag vet, helt knäppt), sen skola 10.15 till 15. Efteråt 3 timmar skolarbeten, och nu kom jag och Sarro min kära sambo just in från en myycket skön 1timmes springrunda i solnedgången. På färden mötte vi på 1 par canadagåsar och 1 par svanar, men svanarna var för långt borta för att fotograferas med telefon. Alltid ska man bara ha telefonkamera med sig när man träffar på något vackert! Attans också! :)

söndag 17 april 2011

Glömde ju berätta







Småpratade lite idag igen med min "blivande boss" om mitt nya arbete. Ska börja arbeta här i Vasa efter sommaren när studierna återigen drar igång, vid butiken Seven Roses, som ni säkert vet hör till blossom. Blir så underbart spännande och roligt! Dessutom arbetar min vän Sara där redan, hon blev överraskande glad att få höra min nyhet :) Nåväl det är ju en stund innan sommaren är över eftersom den inte ens har börjat men iallafall måsta jag få berätta det för det lixom pirrar såå :D för det är ju alltid lika roligt att få testa på nya arbeten! :)

Helgen över

tjihoo! Nu har jag arbetat färdigt för denna helg. Är riktit riktit trött faktiskt. Så ska bara slappa på datorn resten av kvällen, men tror natten kommer tidigt idag.
Det totala besökarantalet som varit till mässan var nått på 21 tuusen! Så ni kan tänka er när man ska stå och le åt alla som kommer förbi, det bliiir tungt i längden :) Men bara tre skoldagar denna vecka och sen på onsdag hemhem för att fira påsken, vilket betyder vräka i sig massa chokladägg.. får se hur många och stora ägg jag får av min pojkvän.. ;)
Nåja nu ska jag sluta drömma om choklad och kanske ta fram finska tentboken istället..

Jobb!

Nu och jobba jobba jobba på mässan ! Ha en fin dag allihopa! Skriver mer senare ikväll! :)

lördag 16 april 2011

Mässdag

HEEJ! Kom just innanför dörren, har bara slängt i mig en kaffekopp. Försäljningen på mässan gick bra och var riktigt roligt, men roligast av allt vaar.. vet ni vaaad? Nämen OJ hoppsan där blir jag erbjuden ett nytt arbete, jag tackade direkt JA! Hihi så SKOJ! :D

Nu ska jag vila lite och samla krafter för sen ikväll blir det middag på Amarillo! :)
Trevlig kväll till er!

fredag 15 april 2011

Fredagsmys med Mamma

Heeeej! Skönt med fredag, men fredag betyder inte ledighet för min del denna helg. Lämnar nämligen i Vasa för att jobba som utställare/försäljare på bok- och trädgårdsmässan i Bottniahallen i Vasa, lördag och söndag. Ska arbeta tillsammans med Mamma, så idag kom hon hit till min lägenhet och vi ska ha fredagsmys. Har gått lite på stan, ätit mc´donaldsmat och nu 21.15 ska vi på bio, på LIMITEDLESS! :)

Hursomhelst, kom och hälsa på mig och titta till Bok- och trädgårdsmässan i Bottniahallen lördag/söndag! :) see u there!
hihi ha en fin fredagkväll!

torsdag 14 april 2011

Katthem




Sara lurade med mej till ett Katthus, där 105 fucking hemlösa katter bor (egentligen är de ju inte hemlösa eftersom de bor där :D ) nåja hursomhellst, därifrån får man "adoptera" fullvuxna katter i alla färg och former. Ta en katt och rädda den från att slippa bo i detta kissluktande hus! De var faktiskt söta men de behöver ju också shääärlek som alla andra , inte bara nånstans att sova och äta. Katthuset finns här i Vasa. De va de. :)

Ugly shoes




Denna trend faller jag inte heller för.. påminner så mycket om -90 tals platåskor, man vill ju inte ha skor som liknar stödskor eller som ska göra benen lika långa om man inte måste ha såna. Ser inte alls glamuröst ut! Konstit nog säljer Nelly.com dessa skor. Klack - tack!

Internetberoende?

Hej påer! Vet ni vad, seriöst, min mockula fungerar så nu har jag internet!! Det var bara nåt fel på datorns drivrutiner. Så underbart att ha internet! speciellt om man dessutom är utan tv!

Är ledig idag och började dagen med en promenad till Malenas, himmelskt fint väder det är idag! Får sån sommarkänsla i hela kroppen och man känner vilken energi man får från solen! :)

Igår hade vi tjejkväll, gjorde tacomat, drack lite vin och pratade strunt, sedan skulle vi avsluta kvällen vid Sky men där spelade de bara homomusik så vi drog hem igen efter 45 minuter. Men kvällen blev ändå lyckad :)

Hursomhelst, blir det bättre uppdatering nu igen :) PUsshEJ!

onsdag 13 april 2011

Svar

Anonym sa...

var har du din andra tatuering? :)


Svar: Hej! :) Jag har min andra tatuering på ryggraden ner från nacken, 4 tecken på kinesiska vilka betyder "you never walk alone" :)
Anonym sa...

Vart och hur mycket kostade din tatuering? Skitsnygg iaf :)


Svar: Tack så mycket!! :) Min nya tatuering var jag och gjorde vid Iguana i Kokkola och den kostade 50 euro och tog ca 15 minuter att laga :)

tisdag 12 april 2011

Tillbaka i Vasa

Hej på er! Nu ska ni veta att jag har matpaus så därför kan jag blogga för vetnivad, min mockula får jag INTE att fungera till min nya dator!! såå jag är utan internet och tv ända till nästa onsdag, altså ännu 1 vecka!! Såå tror det blir minimalt bloggande nu tyvärr :/




Iallafall är det roligt att vara tillbaka i Vasa, igår var hela desperate housewives (jag,Sarro,Malena och Anne) på powerwalk i 1,30h i solen, det var så härligt! Sen hade jag filmkväll med Sarro, vi kollade The fourth kind- inte såå bra, mest psyko.




Men nu måste jag käka min lunch (vi i vår skola måste ha med egen matsäck för att vi inte har någon restaurang eller café här i skolan längre.. jess jag har med ägg,tonfisk, äppel och morot haha! Ha en fin dag allihopa! :)

söndag 10 april 2011

Min nya tatuering


La speranza e l´ultima a moriré
Fri översättning: Hoppet är det sista som överger människan / Det sista som lämnar en är hoppet


Tatueringstexten är rätt finstilt, smal och kursiv så det är svårt att få det tydligt på bild, speciellt när jag ska försöka fota själv :) Meeen hursomhelst Jag är nöjd! :)
Var bara svårt att välja var jag skulle sätta den, det finns så många ställen som är fint att ha en tatuering på men en i gången ;) hehe nej tror nog det räcker nu. fniss.. åtminstone för dethär året.

Banan, just de


Godmorgon! :) Sitter nu just och äter vår hemlagade pizza som vi bakade igår. Maletköttpizza och skinkpizza OCH framförallt banan på!! :D MUMS!
Gårkvällen spenderades i Kronoby med min pojkvän och några vänner. Ikväll blir det att dra söderut till Vasa, imorgon börjar skolan igen.. lite spännande faktiskt :) Nåja nu ska jag packa litegrann (för två veckor frammåt huhhu), ha en trevlig dag. Senare ska ni få se min nya tatuering! PUSSHEJ

fredag 8 april 2011

En mycket bra dag

Hej bloggen! Idag är det en asbra dag! :) Började med en tur till kokkola där jag hittade ett par skitsnygga tights, en skjorta, en topp och en tröjja.. och sen jo så gjorde jag en till.. tatuering.. jees it´s true!! :D Jeee är supernöjd med den! altså nöjd, ni förstår, jag är som så nöjd så nöjd så nöjd som man kan vara över en tatuering. :P
Nu sitter jag hemma, tillfixad och väntar på att Malena ska komma hit och ta igen med lite skitprattjejkväll :) Hoppas helgen fortsätter såhär bra! :)
Trevlig kväll!

torsdag 7 april 2011

Sista dagen


Idag var min sista praktikdag vid Aurorahemmet. Bakade och bjöd på dessa Örfilar, kokos-havreflarn och lite påskägg :) Har varit så intressant, roligt och lärorikt att vara där. Tråkit att 6 veckor redan är över men det ska nog bli lite skoj att se socionomklassen igen efter några månader :)

Är ledig imorgon så nu tar jag helg.. :)