onsdag 30 juni 2010

idé?

Min lenkkirunda var så skön, lagom varmt och lagom soligt ute. Men musik är ett faktum för att jag skall kunna springa bra. Om jag inte har musik så börjar jag känna efter i kroppen omedvetet hur det känns och om det känns tungt nånstans och då blir det också alltid tyngre. Men när jag lyssnar på musik så hör man bara på låtarna och benen springer av sej själv, och så är det så skönt när en riktit bra låt kommer, då känner jag bara hur adrenalinet och energin pumpar ut i min kropp och jag lixom får en kick, så härligt! Har ätit och sitter nu och kollar nått på teve, alla vänner har arbetet imorgon eller så är de nånstans just nu och Robin har haft match och mamma o Kaj är i sverige, så nu är jag ensam ikväll, konstigt, är nästan aldrig ensam, men man måste kunna vara det ibland också och ibland är det rent av avslappnande och skönt för huvudet. Men redan imorgon kommer de hem så jag tänkte laga mat tills det, men jag vet inte vad. Har ni några bra förslag på något riktit gott men som inte tar flera timmar att göra? :)

Powernap behövs

Goddag eller.. godkväll. Vaknade nyss upp från en lång powernap, det var skönt! Har varit också idag och ätit till mormors och morfars efter arbetet, de hade såå god mat och efterrätt, alltid bra att få äta hos dem! :)
Nu är det verkligen fint väder, tvekade lite på om det skulle bli regn här ett tag i arbetet men nu är det molnfritt, jag vill och simma men ingen är ledig för att simma med mej nu, ibland är alla upptagna på samma gång :P Så jag far väl ut en sväng själv istället.
Fick också ett enormt glatt telefonsamtal från Koz idag, av pääm och jenny, de skrek och skrattade av hur bra och skönt de har det där! Jag blev lite avis, roligt att nån får njuta :P hehe..
Nåja nu ska jag laga mej ut sålänge det är vackert väder, så skriver mer senare! CHADÅ!

måndag 28 juni 2010

home again

Nåjaaa, så var man hemma igen. Var på torget och sålde några timmar, fick rätt mycket intjänat med tanke på att det var saker som man inte använder mera och kläder som inte passar längre. Soligt och varmt var det också hela kvällen så det blev riktit trevligt, men nu har jag lite huvudvärk av när jag har grinat mot solen.
På morgondagens schema ligger : arbete från 7.30-16 på hemservice, sen till mommos och moffas och äta och sen har jag förhoppningsvis krafter för en liten lenkki på kvällen, så många dagar som jag inte har motionerat nå nu så min kropp skriker efter att få kämpa lite :P
Nu ska jag se om det kommer nåt på tv att se på. Nattinatt :)

måndagslopptorg

Chacha! Vilken underbar dag, jag är ledig just idag och det är varmt och soligt! jag njuter! Har luggit lite i solen och så fick jag bästa lotta på besök :)
Ska senare idag vara på stan och sälja saker på måndagsloppis eller vad det nu heter, där på torget från 18-21. Blir säkert mycket folk nu när det är så fint väder. Ha en bra dag ni! :)

söndag 27 juni 2010

Deadline

Har ikväll gjort det vanliga som hör till söndagen, hyrt en film, köpt en fet godispåse från makuuni och hämtat mat från mcdonalds, i´m lovin´it! Filmen deadline var helt okej, lite konstig ibland men endå bra. Även om det var en skräck/thriller k 18 skulle jag ge den benämningen thriller k 15, för så hemsk var den inte. Nu blir det fotboll resten av kvällen! :)

Bilder från helgen


En liten fågelunge :)

Kim dro upp en stoooooor abborre!


Så vacker ute vid vattnet.

Robin dro först upp ett gammal nät me järntyngder och hans andra fångst var ett rep med en stor mutter :P


lördag 26 juni 2010

bra väder

Tjoho! Midsommaren har varit riktit skön och trevlig, var vid villan och vid robins igår. Åt god mat, fiskade och umgicks. Ikväll blir det i samma banor tror jag, fint väder håller det på att bli igen nu också. Hoppas ni har haft en skön midsommar! Trevlig fortsättning! :) Bloggar mer imorgon.

fredag 25 juni 2010

Midsommar!

Nu dax för att färga håret!
Ska på samma gång rekommendera två hudlotions från Dermosil som har underbara dofter, burken doftar honung och tranbär friskt och somrigt, och den bruna tuben, har en doft av walnöt. . :)

Efter hårfärgningen måste jag fixa mej snabbt och sen drar jag till Robins villa för att fira midsommaren! Ha en bra midsommar allihopa! :)

torsdag 24 juni 2010

Flowers






- Blommor från bakgården -

Hade en bra dag på jobbet, allt rullade. Hann ligga lite i solen och bränna mina fräkniga kinder. Nu ska vi grilla och sen blir det en tur med båten! :)

onsdag 23 juni 2010

onsdag

Gokväll! Får nu börja ta det lugnt för kvällen.. kom hem från jobbet halv 4 och sen kom mina underbara vänner sarro och pääm på kaffe hit, sen drog vi till stan för att köpa makuunikarkki och lite mums från prisma :P
Det har varit så fint väder idag, men dock ganska kall vind. Imorgon ska jag vara i jobb på hemservice. Snart är det helg.. ååååh vaad sköönt trallal lal lala laaaa jag ska njut till max! :)

tisdag 22 juni 2010

Fil


Visste ni att, om man lämnar lite av filen och blandar det med mjölk och låter det stå i rumstemperatur i ett dygn så blir det till en ny fil? Jag tycker det är supercoolt :D haha.

Sötsaker


Things that we like.. Nylunds bakelser, tårtor, bullar och semlor måste jag utse till jakobstads godaste :P De använder ingen "fusk"grädde och ordentligt stora bullar också, inte såndär små så man måste ta två :P Arbetsdagen gick bra, och det var riktigt bra tempo där så man hann med allt.
Har nu kommit hem och varit i duschen, får se vad som händer ikväll, kommer troligtvis bli trött tidigt ikväll eftersom vår älskade hund hade sjuk mage inatt och jag fick gå upp 3 gånger för att fara ut med henne. Så jag fick en lite sämre natt. Sånt händer. Nu ska jag gå och äta nåt, Chadå!

måndag 21 juni 2010

mindre bra dag

Jahass då var man hemma igen.. har varit en mindre trevlig arbetsdag idag. Behöver inte nämna något specifikt men redan att jag har varit 15 min övertid och dessutom inte haft en enda liten paus sen kl.14 idag så gör att man får huvudvräk. Huhhu.. ja men som sagt, alla arbetsplatser har bättre och sämre arbetsdagar. Imorgon blir det arbete på café fredrika från 7-15.30, kul med omväxling. Nu ska jag laga mej till natten och ta något att äta, sen krypa ner i min underbara säng. Tack och hej sov gott! :)

kvällskifte

CHacha! :) Idag har jag kvällsskifte, blir spännande. Har varit ut en sväng och tagit lite frisk luft och nu ska jag äta laxsoppa. Sen klockan 14 ska vi som är på hemservice och inte har närvårdar- eller sjukskötarutbildning på insulinskolning! Kul att lära sej något nytt men jag har liite skräck för sprutor och sånt :s så får se hur det går :) Hoppas ni får en bra dag!

söndag 20 juni 2010

Gäddor

Det blev fiske ikväll :) Robin fick 8 gäddor, alla var mellan 3-5 kg styck. Så himla stora! Det var häftigt! Jag hade dock inte lika tur.. Det är ändå kul att fiska, men alla myggor kan stritt åt h..
hih.. nu avslutar vi kvällen med Mäccen mat och godis, 5 av 5 toasters! :) Natti natt

Koffein

Goddag!:) Sitter nu just och funderar om jag ska fara med R och fiska eller om jag ska se på Titanic eller Dagboken, båda de filmerna är så bra klassiker som man kan se flera gånger. Men får see..
Gårkvällen blev lugn och skön, hade tänkt åka en sväng till netti men sen började det ösa ner regn så jag och R var hemma vid mitt och så for jag och sova redan typ halv 12 för att orka arbeta idag, länge sen sist jag gick och lade mej så tidigt på en lördag :P Men jag behövde sömnen helt klart. Arbetsdagen gick bra efter jag hade fått i mej två koppar kaffe och en Redbull före klockan slagit 10 :D Vad skulle man göra utan koffein? hur skulle man kunna arbeta en helg utan kaffe?
Imorgon har jag kvällskifte så jag får sova länge, tisdag och onsdag arbeta vi Café Fredrika och torsdag och fredag på hemserivce. Sen midsommar, häääärligt! :)) Hoppas på att det är bra väder på midsommarhelgen. Har ni planer redan för midsommar?
Ha en trevlig söndag ni! :)

lördag 19 juni 2010

whattodo


Vad händer ikväll?

Work

Goddag! Är på en kort paus nu i arbetet, jag är dööööööödstrött! vill hem och krypa ner under täcket bredvid R. Slutar halv 3 , sen måste jag fara i raserfart till systers för att fixa hennes hår till ett bröllop hon ska på. Seeeeen får jag förhoppningsvis vila en liten liten stund, men inte alltför länge, då sover jag ju bort kvällen, och jag kan ju inte vara uppe så sent ikväll heller, igår blev det alltför sent. Sov ca 4 h, alltför lite för mej. Men nu måste jag kila, ha en fin dag! :)

torsdag 17 juni 2010

kvällsmat






Räksmörgåsar och rabarberkräm till kvällsmat, mums!! :))

hemkommen

(Bilderna från vårrulls tillredningen :) ps.Det var rätt enkelt att göra vårrullarna men jag tipsar er om att det är bra att ha en fritörkokare istället för en stekpanna, för fettet bara sprättar omkring annars och risken är stor att man bränner sej på handen av det kokande fettet, som jag gjorde)

Trötter jaa det är jag nu! Kom just från jobbet, har varit en full dag men trevlig endå :) Nu ska jag powernappa lite och sen kanske jag får en snabbt visit av Sarro!:) Därefter en joggintur med mamma och sen koka rabarbersoppa. Skriver mer senare!
TJADÅ!

onsdag 16 juni 2010

En tanke

En liten tanke ..

Jobbet kallar imorgon pånytt då igen,. varför går tiden så fort? man hinner med så lite, så mycket som man skulle vilja göra får ingen tid. Tiden bara rusar iväg, när man vaknar stiger man upp och åker till arbetet och så är det kväll på en sekund igen. Tänk om man skulle kunna stanna klockan, vrida tillbaka klockan ibland och ibland vrida fram den för att se vad som kommer att hända,vad härligt!! Jag verkligen njuter av mitt liv just nu, men endå har jag så mycket jag skulle vilja hinna göra ännu i sommar och så, fastän man stressar och försöker hinna så räcker inte tiden till. Tid är pengar, så sant så sant. Och man skall inte heller ta dagarna förgivet, man hör nästan varje dag på nyheterna om alla sorts katastrofer och olyckor som händer och människor dör helt plötsligt, oskyldiga och oförväntat. Man ska vara tacksam för varje dag man får, får vara frisk och glad, att få vara med familj och vänner och att känna sig betydelsefull och älskad. Tack alla ni som gör mitt liv meningsfullt! En person sade också till mig för nån dag sedan, att människor säger allt för sällan åt varandra att vara försiktiga, att säga förlåt och att visa att man älskar varandra. Dessa ord använder man sällan men är dock något av det viktigaste och finaste man kan säga åt varandra. Tiden går så snabbt och alla går vi hela tiden en dag närmare döden, ta vara på varandra och uppskatta det du har.

Lördagsbilder

Bilderna är från i lördags. :)

tillreder vårrullar


Godmorgon! :) Håller som bäst på att tillreda vårrullar och väntar på att R ska komma hit, sen blir det en sväng till stan och hälsa på pappsen. Vårrullarna ser ut att bli prima! Bilder kommer upp senare. Idag ska jag också få tillbaka min dator jippiii!! :D
Såå skänt att vara ledig idag! sov till 10 och det behövde jag verkligen! Nej nu måste jag fortsätta!

PUSSHEJ!

tisdag 15 juni 2010

motvind

Hej å hå! Äntligen hemma, vilken lång dag! Mycket på jobbet och sen en sväng via min systers och sen till gymmet med A och S, sen en glass på hemvägen och sen cyklade jag hem igen i motvind!. Kom just ur en skön dusch och nu ska jag fixa nåt käk! Sen baaara ta det lungt, och imorgon är jag ledig sen arbetar jag från torsdag till nästa veckas fredag, så jag troor jag behöver min lediga dag.
Tänkte göra vårrullar här hemma imorgon,. våålulle?? jaa har gjort det en gång förr och de blev lika goda som vårrullarna från torget.. så det får ni på bloggen imorgon! :) Nu måste jag skriva lite uppgifter till arbetet så skriver mer senare här :) Cha!

måndag 14 juni 2010

Älgar


Idag när jag och mamma var på en joggingtur såg vi 5 älgar 30 meter från oss. Jag trodde jag såg i syn först, sen stannade jag mamma och så kollade vi på dem, sen stannade älgarna och såg på oss, haha jag tror både älgarna och vi var lika förvånade :D Vilken syn, så stora djur! Det var en mamma med sina 4 förra årets kalvar. Sen stannade också bilar för att fotografera men jag hade ju inte såklart kameran med och inte heller telefonen, så bilden är lånad från google. :)

söndag 13 juni 2010

kokosglass och bröllop

Har varit och ätit kokosglass på torget just (skitgoo!) och efter makuunigodis och kebab, precis som det skall vara på en söndag. Härligt väder där ute men det blåser lite. Strax ska vi se film, för fotbolls VM orkar man ju inte se på, blir nog för långtråkigt med VM hit och dit. Lika som med sveriges Victoria och Daniels bröllop, jag tycker de har alltför mycket om det. Vem bryr sej sådäär mycket om exakt hur de känner och vad som händer varje minut? Okej om de visar i helhet om bröllopet men varje dag på tv och tidningar så står det hela tiden något om dem, blir alltför mycket uppmärksamhet om ett bröllop tycker jag.

Men en sak är konstigt, hur kan helgen gå så fort? Är det verkligen så att tiden går snabbare när man har roligt? Jaa.. känns som jag fick helg just, och redan imorgon måste jag upp tidigt igen för jobb. Är redan lite nervös inför nästa helg sarbete eftersom det kommer vara så många nya klienter som jag ska till, hur ska jag minnas allt vad jag ska göra hos vilken klient? Men det går väl nog tror jag, hoppas jag. :) Nu ska ja dra, tjingeling!

Hästö

Tjosan! Går kvällen var super! Trevligt vid Lottas och sen blev det hästöskata, sen skulle vi fortsätta till melody eller onnela men då var kockan redan halv 3 så vi hann inte nånstans mera efter det, men jag var bnöjd iallafall. Kommer flera gånger. :) Bilder kommer upp senare.
Idag på schemat ligger glass på torget och att se fimen titanic, det är så länge sedan. Och så måste jag och tömma mitt loppisbord, för jag kommer inte hinna ordna det nå denhär veckan så jag får fortsätta en annan veckan i sommar.

Tack alla söta vänner för en fin kväll igår! :)
<3

lördag 12 juni 2010

kväll


Mamas hår :)

Nu anlände vi till Lottas. Kvällen kan börja!! :D

Fixa frisyr

Tjoho! Lördag, trevligt! :) Har sjuk mage och är på lite trögt humör idag. Ibland hjälper en kram mer en man kan tro.
Har fixat mammas hår, bild kommer upp senare, blev ganska fint faktist. Nu ska jag hoppa i duschen och sen dra till stan. Får hoppas på en riktit kul kväll ikväll! :) Många som sekert ska på popkalaset, för er skull hoppas det inte börjar regna, det blåser rätt mycket redan, men ganska varmt endå. Vad ska man ha på sig ikväll? Ska ni på pop kalaset eller vad ska ni hitta på? Nu måste jag skynda mej och fortsätta! :) tjingeling!

fredag 11 juni 2010

strax


Sitter bänkad i soffan framför tv´n med R nu. Chips, vin och godispåsen i famnen, strax börjar The day after tomorrow. Blir mera röj imorgon, skönt såhär. :)

Äntligen helg!

Chachaa bloggen! Äntligen helg säger jag!!! Äntligen! jag är så trött av jobbet denhär vekan, då man är ovan att arbeta varje dag, men nästa vecka lär gå bättre när jag kommit in i rutinerna. Men då igen har jag från måndag till söndag arbete, altså hela veckan och endast onsdag ledig då endå alla andra arbetar, booring men så är det nu bara, ingen vits att klaga. Glad för att ha fått arbete på hemservice endå! :) och många nya människor har jag fått lära känna.

Nu kom jag just till Robins, men han är inte hemma :P Han är påväg hit från villan, sen blir det troligtvis att fara å fiska, eller till stan på en "öl" fast jag inte dricker öl :P eller kanske nånting annat, får se vad som händer.

På morgondagens schema är att fixa mammas hår till ett bröllop hon ska servera på och på kvällen troligtvis och fira Lotta :) Men resten ligger öppet. Nu kom Robin så nu ska jag sluta. Ha en bra kväll! chadå!

torsdag 10 juni 2010

Fullt upp

Jobba jobba jobbaa.. jaa de blir dåligt med uppdaters när man jobbar hela dan och sen int har nån dator som fungerar men imorgon är det fredag och då får jag förhoppningsvis tillbaka en fungerande dator! :) Det är ju superhett idag! och jag har cykel till arbetet, det är förstoss bra men det blir så varmt att cykla och stressa. Ska idag ta en powernap då jag kommer hem och försöka hinna emd en lenkki. Skönt med helg snart.

Igår träffade jag söta Pääm och var och kollade på Robins match, haha den var lustig, spelarna skrek och svärde åt varandra om något löjligt :D
Nu måste jag sticka, ha en fin dag! Sola inte för mycket, min bruna har farit bort för länge sedan och det ser ut smo jag aldrig sett solljus tidigare :P och solarie känns lite onödigt hasseri just nu.

PUSSHEJ!

tisdag 8 juni 2010

Springtur

Såja, så var man här igen, men datorn är på service och är planerad att fås tillbaka på fredag jihu! :) Dagen har varit fullspäckad, arbetsdagen gick riktit bra och efteråt gjorde jag lite ärenden i stan och sen och gratulerade Lotta som fyller hela 20 år idag!! Grattis sötnos!! :D Efteråt lekte jag lite med Robin och sen blev det en lång springtur, har inte tränat på flera dagar så det var riktit skönt och behövande! Fick riktit såndär flow i springandet och jag bara njöt av solnedgånen och den friska luften, åh vad härligt att springa i sommarväder som dock inte är föör varmt!
Nu ska jag ta det lungt en liten stund och sen tillbaka till sängen och ta upp min skönhetssömn. Sov gott ni! :)

måndag 7 juni 2010

morgon-->kväll

Från morgon till kväll.. steg upp ett x antal gånger eftersom jag lag mej ner för att "vila lite till" och somnade igen, sen var jag på andra skedet av körkortet, lärde mej massor nytt, förstår nu varför man har andra skedet, kul var det också! :) sen en sväng till loppis och ordnade mitt bord och sen och äta lunch med R :) Sen hade jag kvällskifte i arbetet 15.30- 22.00. Nu är jag trött!! Men som tur fick jag vara med Jenny på kvällskiftet och så fick vi ha bilen så det var kul :)
Nu äta lite mat och sen blir det att ta natten och sen stiga upp igen för morgonskifte. Men som tur är jobbar jag må --> fre denhär veckan och har helgen ledig! jej! Obs, påminnelse till mej själv: för dator imorgon till service för allt i världen!!! Tack och hej, sov gott! :))

söndag 6 juni 2010

Bilder


Underbart fina studenten Pamela och hennes syster. Och Jag :)

Lotta och älsklingen :) Max och Kira :) Danni och Pana Badas :)

Gårkvällen var mycket rolig! Massa folk vid hästöskata, dansgolvet proppfullt och många satt ute på terassen. Så trevligt, det blir flera gånger men då blir det nog också bastu och jaccuzzibadas där! :)